Kevin Schijven Kevin Schijven
09/08/2021 18:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2021 18:39

Alchemy Pay gaat samenwerken met Visa, Mastercard en Binance, ACH koers schoot 5.000% omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Alchemy Pay gaat samenwerken met Visa, Mastercard en Binance, ACH koers schoot 5.000% omhoog

Alchemy Pay, een zogenaamde “hybride cryptocurrency en fiat betalingsoplossing,” wil dit jaar nog nieuwe “virtuele” crypto betaalkaarten lanceren. Dat kondigt het bedrijf op 9 augustus aan middels een persbericht:

De nieuwe betaalkaarten worden ondersteund door de enorme betalingsnetwerken van Visa en Mastercard. Dat betekent dat ze gebruikt kunnen worden bij miljoenen online webwinkels, waaronder Amazon en eBay, meldt het persbericht.

De virtuele kaarten kunnen gekoppeld worden aan digitale wallets als Google Pay en PayPal en ondersteunen maar liefst 40 verschillende crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De virtuele kaarten zetten betalingen met crypto direct om in fiatvaluta.

Het bedrijf meldt dat de ontwikkeling van de betaalkaarten al is afgerond en dat het nu proeven draait met de kaarten in meerdere markten. Alchemy Pay verwacht nog eind dit jaar of begin volgend jaar de nieuwe dienst volledig te lanceren.

In gerelateerd nieuws kondigde Alchemy Pay afgelopen week ook aan samen te werken met Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld. Het bedrijf zal Binance Pay, de betalingsdienst van de exchange, ondersteunen om crypto naar fiat betalingen mogelijk te maken.

Visa kondigde vorige maand aan dat het bedrijf maar liefst $1 miljard aan betalingen met crypto had verwerkt in de eerste helft van 2021. Stapsgewijs worden crypto nu eindelijk toch steeds meer als een betaalmiddel gezien en niet alleen een investeringsmiddel.

De koers van ACH, een Ethereum token voor Alchemy Pay, schoot afgelopen week enorm hard omhoog. De prijs lag vorige week op 2 augustus nog rond $0,004 en bereikte afgelopen vrijdag een all-time high (ATH) van 0,198. Dat is een stijging van bijna 5.000% (!) en dat had waarschijnlijk weer met het beruchte ‘Coinbase effect’ te maken. De koers corrigeerde echter afgelopen weekend weer zo’n 40% omlaag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie