Kevin Schijven Kevin Schijven
22/06/2021 17:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2021 17:13

Allereerste parachain veiling voor Polkadot en Kusama is klaar en dit is de winnaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Allereerste parachain veiling voor Polkadot en Kusama is klaar en dit is de winnaar

Vorige week begon de allereerste veiling voor een van de zogeheten parachains van het Kusama (KSM) netwerk, het kleine broertje van Polkadot (DOT). Vandaag werd de winnaar van de veiling bekend gemaakt: Kurara, een decentralized finance (DeFi) project.

De blockchains van Polkadot en Kusama zijn opgesplitst in zogeheten parachains. Hiermee pakken de netwerken het congestieprobleem van Ethereum (ETH) aan doordat transacties tegelijkertijd, oftewel parallel, kunnen plaatsvinden.

Andere blockchain-projecten kunnen aan Polkadot en Kusama gekoppeld worden via deze parachains en afgelopen week vond de allereerste veiling plaats voor een opening van een parachain op Kusama. Kusama is vooral een soort testomgeving voor Polkadot waar veranderingen sneller op doorgevoerd kunnen worden.

De winnaar van deze eerste veiling is Kurara, die weer het kleine broertje is van Acala. Acala bestempelt zichzelf als de “DeFi hub” voor Polkadot. Maar liefst 15.000 KSM bezitters hadden meer dan 500.000 KSM tokens, ter waarde van zo’n $100 miljoen, vastgezet om Kurara te laten winnen.

Kurara krijgt nu 4 jaar de tijd om zijn project verder te ontwikkelen op een van de parachains. Kurara heeft zojuist een routekaart van het project op Twitter geplaatst waaruit blijkt dat de volgende stap de lancering is. Het team geeft echter geen precieze datum, maar zegt “zo snel mogelijk.”

De volgende veiling gaat meteen van start en zal ook zeven dagen duren. Het voorstel om de tweede veiling te beginnen werd vrijwel onmiddellijk goedgekeurd nadat de eerste was afgelopen.

De koers van Kusama heeft echter niet zo een mooie week achter de rug. KSM dook vandaag verder omlaag en staat inmiddels maar liefst 30% in de min ten opzichte van gisteren en 60% ten opzichte van een week geleden. Ook Polkadot (DOT) staat inmiddels 22% in de min vandaag en 48% ten opzichte van vorige week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie