Kevin Schijven Kevin Schijven
02/04/2022 11:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2022 11:06

Altcoins als ethereum en solana stijgen flink, deze crypto stijgen harder

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum, cardano, solana in de plus, LUNA stijgt weer hard

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon na de recente pullback vrij snel een aardige rebound maken, maar de koers ligt nog onder de prijs van voor de dip. Veel altcoins schieten ondertussen zelfs al voorbij hun prijs van voor de dip. De dominantie van bitcoin daalt dan ook naar 39%. Vrijwel de gehele top 100 cryptocurrencies kleurt vanochtend groen en de totale marktkapitalisatie stijgt met 4,5% naar zo’n $2,27 biljoen.

JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum 6,5% in de plus

Ethereum (ETH) zakte deze week samen met bitcoin mee. De ether koers verloor grip op de $3.400 en dipte gisterenochtend even helemaal naar $3.220. Enkele uren later schoot ETH niet alleen terug omhoog, de koers steeg zelfs gelijk verder naar $3.460. De rest van de avond hield ETH boven $3.450 stand en piekte vannacht even naar $3.500. Sindsdien lijkt de $3.460 van weerstand naar support om te zijn geslagen en vanochtend staat de koers op het punt om weer de $3.500 te testen. ETH staat vandaag 6,5% in de plus.

Advertentie

ADA, XRP iets in de plus

Cardano (ADA) blijft vandaag, in vergelijking met de rest van de top 10, iets achter. ADA herstelde gisterenavond naar $1,16 en vanochtend naar $1,19 waarmee de koers alsnog 3,3% in de plus staat. Ripple (XRP) bleef de afgelopen 24 uur gestaag stijgen en komt vanochtend $0.847 aan waarmee koers 3,5% in de plus staat.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

BNB, DOGE, SHIB trekken iets sterker aan

Binance coin (BNB) volgde de rest, maar heeft nog moeite met de $450. Toch staat BNB al 4,2% in de plus. Dogecoin (DOGE) bleef net als XRP gestaag stijgen, staat 4,9% in de plus en komt op $0,143 uit. Shiba inu (SHIB) maakte vannacht en vanochtend nog extra sprongetjes waarmee de koers zelfs 6,3% in de plus staat en op $0,000027 uitkomt.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DOT, AVAX, SOL, LUNA stijgen nog harder

Polkadot (DOT) kon zojuist nog even stijgen waardoor koers maar liefst 7,1% in de plus staat en op $22,6 uitkomt. Avalanche (AVAX) maakt vanochtend ook nog een sprongetje en stoeit momenteel met $100 waardoor koers 7,2% in de plus staat.

Solana (SOL) brak deze week flink uit, maar heeft de afgelopen uren moeite met $136. Toch staat SOL 9,3% in de plus vandaag. Terra (LUNA) is momenteel weer hard aan het stijgen en komt nu boven $112 uit waarmee koers zelfs 9,7% in de plus staat.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste dalers en stijgers

Maar drie koersen uit de top 100 staan vandaag in het rood en dat zijn de drie die juist het hardst deze week stegen. Zo zakt waves (WAVES) met 5,7% ten opzichte van 24 uur geleden, maar staat alsnog 69% in de plus ten opzichte van een week geleden. Zilliqa (ZIL) daalt met 7,5% vandaag, maar staat alsnog 290% in de plus deze week. Nieuwkomer stepn (GMT) staat alsnog 250% in de plus deze week, maar zakt vandaag met bijna 11%.

Onder de hardste stijgers hebben we filecoin (FIL) en fantom (FTM) 9% in de plus staan. Tezos (XTZ) en arweave (AR) stijgen 10%. Maker (MKR) met 11% en aave (AAVE) bijna 12%. Flow (FLOW), axie infinity (AXS) en the graph  (GRT) staan 13% in de plus. Convex finance (CVX) stijgt met 15%,  Near (NEAR) met 21% en lido (LDO) met bijna 23%. Frax share (FXS) is vandaag de hardste stijger uit de top 100 crypto en staat maar liefst 29% in de plus.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie