Kevin Schijven Kevin Schijven
02/04/2022 10:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2022 10:15

Bitcoin koers veert terug omhoog terwijl 19 miljoenste BTC is gemined

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin schiet omhoog na onthulling bijzondere exchange

Foto: 3Dsculptor/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon uiteindelijk toch vrij snel een rebound maken, al is de koers nog niet helemaal terug naar hetzelfde niveau als voor de dip. Ondanks dat de kans op een pullback al zeer groot leek, zorgde de daling toch voor enige paniek op de markt. Ondertussen is te merken dat het vertrouwen voorzichtig terugkeert en marktsentiment terug verschuift naar bullish. Ook bereikt bitcoin een nieuwe mijlpaal.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF krimp, EigenLayer debuut & TON haalt ADA in
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Bitcoin koers maakt rebound

De bitcoin koers hield de deze week stand boven $47.000 nadat de koers niet lukte om door $48.000 te breken. Donderdagmiddag begon bitcoin echter flink te dalen en dipte tegen vrijdagochtend zelfs even onder $44.400.

Toch kon bitcoin vervolgens weer herstellen en stuitterde snel omhoog. De koers kwam eerst even wat weerstand rond $45.000 tegen, maar schoot enkele uren later al naar $46.500. Bitcoin had echter de rest van de dag moeite om daar doorheen te breken.

Toch piekte bitcoin vannacht even naar $47.000, al was daar de weerstand vooralsnog te groot. Sindsdien lijkt de $46.500 om te zijn geslagen van weerstand naar support. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $46.600 uit op KuCoin en €42.200 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vanochtend ongeveer 3,4% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

Hertest van highs of lows eerst?

Over het algemeen hield de 200-dagen exponential moving average (EMA) dus stand. Dat kan betekenen dat we weer snel een hertest zien van de weerstand rond $47.000, $48.000 en de 200-dagen simple moving average (SMA) rond $48.300.

De kans bestaat dat bitcoin daarna snel zou kunnen stijgen, al ligt er waarschijnlijk een psychologische barrière rond $50.000. Het is natuurlijk ook zeker mogelijk dat we tussendoor nog een dip zien, en misschien zelfs een diepere. Een hertest van de het gebied vlak boven $34.000, rond de 50-weken EMA, zou geen grote verassing zijn.  Dat was namelijk ongeveer de bovengrens van de het ascending triangle patroon waar de koers maanden in bewoog.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Angst en accumulatie

Ondanks dat de markt en analisten steeds meer bullish worden, is er nog altijd veel onzekerheid over mogelijke macro-economische ontwikkelingen. De snel stijgende inflatie houdt de traditionele financiële markten in greep en die angst kan weer snel terugkeren naar crypto. De correlatie tussen bitcoin en aandelenmarkten is nog altijd hoog.

Desondanks blijft ondertussen de accumulatie van BTC sterk doorzetten, zoals in de onderstaande grafieken is te zien. Deze accumulatie is een zeer bullish teken voor de koers.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
 • Advertentie
 • Bitvavo

Bitcoin bereikt mijlpaal

Overigens werd gisteren de 19 miljoenste BTC gemined van de 21 miljoen in totaal, een grote mijlpaal voor de moeder aller cryptocurrencies. Toch zal het nog bijna 120 jaar duren voordat de overige 2 miljoen ook zijn gemined.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie