Dylan Laat Dylan Laat
28/02/2024 18:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 18:46

Altcoins lopen achter op bitcoin, ‘maar dat kan snel veranderen’

Ethereum-ETH Cardano-ADA XRP-XRP more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoins lopen achter op bitcoin, 'maar dat kan snel veranderen'

Foto: Owl387/Shutterstock

In een recente post op X deelde crypto-analist Michaël van de Poppe zijn inzichten over de huidige staat van de altcoinmarkt. Volgens van de Poppe blijft de marktkapitalisatie van altcoins achter terwijl bitcoin (BTC) momenteel in de spotlight staat. Dit fenomeen wordt vaker waargenomen wanneer de kracht van de cryptomarkt voornamelijk door bitcoin wordt gedreven.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Huidige stand van de altcoinmarkt

Van de Poppe merkt op dat de situatie waarin altcoins achterblijven niet ongebruikelijk is. “De marktkapitalisatie van de altcoins blijft achter,” stelt hij. Bitcoin steeg de afgelopen dagen hard en staat nu zelfs nog slechts enkele procenten van zijn recordprijs af. Bitcoin heeft vaak de neiging om de markttrends te bepalen, waarbij andere cryptocurrencies volgen.

Ondanks de huidige achterstand van altcoins, is Van de Poppe optimistisch over hun toekomst. Hij suggereert dat er een aanzienlijk potentieel is voor groei zodra Bitcoin stabiliseert. “Zodra Bitcoin gaat stabiliseren, heeft de altcoin marktkapitalisatie waarschijnlijk het potentieel om keer 2 te gaan ,” aldus Van de Poppe. Deze voorspelling wijst op een mogelijke verdubbeling van de totale waarde van altcoins in de nabije toekomst.

De aanname hier is dat winsten vanuit bitcoin doorvloeien naar de altcoins, zoals ethereum (ETH), ripple (XRP) en cardano (ADA). De koersen van deze coins kunnen daar van profiteren.

De Nederlandse analist kwam eerder vandaag ook al in het nieuws. In het huidige prijsgebied overweegt hij namelijk (deels) zijn winsten te verzilveren. Dat is niet gek. De verwachting is namelijk dat hoe dichter we bij de $69.000 komen, de weerstand voor de koers steeds groter wordt. Ook namen de funding rates flink toe, wat tevens een indicator voor meer volatiliteit kan zijn.

Advertentie

Bitcoin koers extreem volatiel

Op het moment van schrijven handelt bitcoin bij de $60.000, nadat het eerder nog de $64.000 aan wist te tikken. Een snelle correctie bracht BTC weer terug tot de $60.000, wat maar weer aangeeft hoe stevig de weerstand in deze zone is.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie