Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2022 11:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2022 11:21

Altcoins stuiteren terug na dip, avalanche weer hardste stijger

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Altcoins stuiteren terug na dip, avalanche weer hardste stijger

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) dipte gisteren en afgelopen iets, maar kan vanochtend al fors herstellen. Een dergelijk patroon zien we ook afspelen met veel altcoins, al herstellen ze niet allemaal even sterk. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt daarom ietsjes en komt vanochtend op $1,96 biljoen uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stuitert terug naar dezelfde prijs

Ethereum (ETH) piekte zaterdag rond $2.980, maar begon toen te dalen. Tegen zondagavond dipte ether naar $2.830 en maakte toen een kleine rebound naar $2.900. Daar kon ether in eerste instantie nog niet aan vasthouden en zakte afgelopen nacht terug naar $2.830. Vanochtend is ether, net als bitcoin, sterk aan het herstellen en komt de koers weer vlak boven $2.900 uit, rond dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Advertentie

SHIB en DOGE iets in de min

Shiba inu (SHIB) dipte afgelopen nacht mee, maar kan nog niet zo sterk herstellen. SHIB staat 2% in de min en komt op $0.0000232 uit. Dogecoin (DOGE) maakte al een iets sterke bounce, maar staat alsnog 0,8% in de min en stoeit momenteel met $0,12.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DOT, SOL, XRP, ADA terug naar dezelfde prijs

Polkadot (DOT) komt weer bij de $19 aan, dezelfde prijs als 24 uur gelden. Dat geldt ook voor solana (SOL), die vanochtend een flinke bounce maakte maar nu tegen weerstand aanloopt rond $91. Ook ripple (XRP) komt weer op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden met $0,813. Cardano (ADA) stuiterde vanochtend ook terug naar dezelfde prijs rond $0,895.

“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

LUNA & AVAX in de plus

Terra (LUNA) dipte gisteren nauwelijks in vergelijking met de bovenstaande koersen en stijgt vanochtend iets naar $96, maar lijkt hier wat moeite nog mee te hebben. Toch staat LUNA 2,4% in de plus. Avalanche (AVAX) dipte ook nauwelijks afgelopen nacht maar steeg wel net zo hard vanochtend. Daarom staat AVAX 4,9% in de plus en is weer de sterkste stijger onder de grootste crypto. AVAX duwt momenteel tegen $91,5 aan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste dalers & stijgers

In de top 100 vinden we echter een paar altcoins die meer moeite hebben om te herstellen. Zo staat zcash (ZEC) 3% in de min, okb (OKB) 4% en thorchain (RUNE) en apecoin (APE) meer dan 5% in het rood. Ecomi (OMI) is echter de hardste daler en staat 7% in de min.

Aan de groene kant vinden we pancakeswap (CAKE), leo token (LEO) en bitcoin cash (BCH) 3% in de plus. Bitcoin sv (BSV) stijgt met 4%, convex finance (CVX) met 5%, ethereum classic (ETC) met 7%, kusama (KSM) met 8% en dash (DASH) met maar liefst 10%.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie