Home Nieuws Altcoin nieuws Analisten voorspellen: Ethereum tikt in 2018 recordwaarde van $2.500 aan

Analisten voorspellen: Ethereum tikt in 2018 recordwaarde van $2.500 aan

- Advertentie -

Ethereum zou dit jaar wel eens kunnen verviervoudigen naar een waarde van $2.500, waarmee de digitale valuta een record zou vestigen. Dit ligt in het verschiet volgens een financiële consultancy partij welke deze voorspelling heeft gedaan.

Nigel Green, oprichter en CEO van deVere Group deed in een e-mail aan MarketWatch de volgende uitspraak:

Er wordt voorspeld dat de Ethereum prijs aanzienlijk zal stijgen dit jaar en eind 2018 $2.500 zal zijn met een verdere groei in 2019 en 2020.

Een drievoud aan factoren

Green noemde een drietal redenen voor de voorspelde stijging. De eerste reden zou zijn dat een groeiend aantal platformen Ethereum gebruikt om handel mee te drijven. Ten tweede worden er steeds meer Ethereum contracten gebruikt. Als laatste reden haalde Green aan dat de toenemende decentralisatie van ‘cloud computing’ in het voordeel werkt van Ethereum.

Green heeft ook opgemerkt dat regulatie van de cryptocurrency sector onontkoombaar is, wat duidt op verhoogde investeerdersbescherming en marktvertrouwen op lange termijn. Ethereum heeft zich ontwikkeld als voorkeursoptie voor bedrijven die een nieuwe token op de markt willen brengen. Dit om Ethereum’s efficientie en flexibiliteit. De gemiddelde transactietijd van Ethereum is ongeveer 14 seconden. Bitcoin is een stuk trager met een transactietijd van gemiddeld 10 minuten.

Analisten nog steeds positief over crypto in het algemeen

Green heeft een ‘bullish’ houding tegenover cryptocurrencies in het algemeen. Zo zei hij het volgende:

De meeste grote cryptocurrencies hebben grote winsten behaald de laatste tijd. De huidige marktactiviteit geeft aan dat de grote cryptocurrencies in de startblokken staan om weer grote waardestijgingen te vertonen.

Green geeft aan dat er meerdere redenen zijn waarom de markt lijkt aan te trekken. Één van deze redenen is de groeiende integratie en adoptie door grote banken en andere financiële instellingen. Volgens Green is 20% van de financiële sector aan het overwegen om te gaan handelen in digitale valuta. Hij voegde hier het volgende aan toe:

Nog een reden voor de groei in de markt is het toenemende bewustzijn omtrent de noodzaak van en de vraag naar een digitale, mondiale munteenheid in een gedigitaliseerde, geglobaliseerde wereld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...