Kevin Schijven Kevin Schijven
23/02/2024 13:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 12:12

Axie Infinity gehackt, oprichter verliest bijna $10 miljoen aan ethereum

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Axie Infinity gehackt, oprichter verliest bijna $10 miljoen aan ethereum

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Crypto hackers slaan weer toe en ditmaal is een van de eigenaren van een groot metaverse platform het doelwit geweest.

Jeff “Jihoz” Zirlin, een van de oprichters van het populaire Axie Infinity (AXS) spel en het Ronin (RON) netwerk, is gehackt.

Vergeet Bitcoin ETFs: Dit is dé indicator voor crypto bullmarkten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bijna $10 miljoen aan ethereum gestolen van Axie Infinity oprichter

Twee crypto-wallets van Zirlin zijn leeggeroofd, meldt cybersecuritybedrijf PeckShield op 23 februari. Het gaat in totaal om maar liefst 3.248 ethereum (ETH) dat is gestolen, ter waarde van ongeveer $9,6 miljoen, of €8,9 miljoen.

Aanvankelijk rapporteerde PeckShield dat het Ronin netwerk was gehackt. Ronin is een special ontworpen blockchain netwerk bovenop het Ethereum netwerk. Met behulp van de Ronin brug kunnen gemakkelijk activa tussen beide netwerken worden verplaatst.

Het Ronin netwerk was al ooit het doelwit van de grootste hack ooit in de crypto-industrie. In 2022 werd maar liefst $625 miljoen van het platform weggesluisd.

Het bericht van PeckShield zorgde daarom gelijk voor veel angst en daar was een van andere medeoprichters van Ronin, Aleksander Larsen, niet blij mee.

Hij reageerde onmiddellijk dat de Ronin brug goed beveiligd is en zo ontworpen is dat het automatisch pauzeert wanneer het een ongewoonlijk grote transacties detecteert.

Advertentie

Gestolen ethereum gestuurd naar Tornado Cash, Ronin koers maakt forse duik

Hij meldde vervolgens dat het waarschijnlijk om een wallet hack gaat. Kort daarna werd dit door PeckShield bevestigt en het oorspronkelijke bericht verwijderd. Vervolgens werd de hack ook door Zirlin zelf bevestigd:

“Dit was een zware ochtend voor mij. Twee van mijn adressen zijn gecompromitteerd.

De aanval is beperkt tot mijn persoonlijke accounts en heeft niets te maken met de validatie of werking van de Ronin chain.

Ik wil iedereen verzekeren dat we strenge veiligheidsmaatregelen hebben getroffen voor alle chain-gerelateerde activiteiten.”

Hoe de private keys zijn gelekt, wordt echter niet bekendgemaakt door de oprichter. PeckShield meldt wel dat het gestolen bedrag werd opgesplitst in drie verschillende wallets en uiteindelijk naar Tornado Cash werd gestuurd.

Tornado Cash is een zogenaamde crypto mixer, een dienst waarmee transacties worden gehutseld zodat het niet of nauwelijks mogelijk is om ze nog te traceren.

Ondanks de verzekering dat het Ronin netwerk veilig is, maakte de RON koers alsnog een harde duik afgelopen nacht. De koers daalde van $3,18 naar $2,63, een daling van meer dan 17% in slechts enkele minuten.

Inmiddels herstelt de koers terug naar de $3 waarmee RON nog 8% in de min staat. De AXS koers kreeg niet deze klap te verduren, maar daalt alsnog vandaag met 1% naar $7,75.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie