Wessel Kersting Wessel Kersting
25/11/2021 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:50

Basic Attention Token prijs stijgt met 30%, wat drijft deze stijging aan?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Basic Attention Token prijs stijgt met 30%, wat drijft deze stijging aan

De koers van Basic Attention Token (BAT) is in de afgelopen 24 uur met meer dan 30% omhoog geschoten. De coin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $1,37 per stuk en is al ongeveer 200% gestegen sinds de dip in juli. BAT is een token dat een op blockchain gebaseerd digitaal advertentieplatform aanbiedt. Gebruikers kunnen hier automatisch alle advertenties uitzetten mochten zij niet geïnteresseerd hierin zijn.

Wanneer gebruikers aangeven wel reclame te willen zien worden zij hier ook voor beloond. De beloning zullen zij ontvangen in de vorm van Basic Attention Tokens. Deze tokens zullen direct naar hun wallet gestort worden. Op dit platform worden gebruikers dus beloond voor hun aandacht en adverteerders krijgen een beter rendement op hun advertentie uitgaven. Een win-win dus! 

Solana koers daalt, maar netwerkverkeer biedt opvallend lichtpuntje
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Integratie Solana

De laatste paar weken is BAT al hard aan het stijgen. De stijging is gedreven doordat Basic Attention Token heeft aangekondigd dat zij met Solana Labs gaan werken en de Solana blockchain in hun browser gaan integreren. Het netwerk van Solana is namelijk zo snel dat er ongeveer 50.000 transacties per seconde verwerkt kunnen worden. Dit is vergelijkbaar met het aantal transacties per seconde dat een partij als Visa verwerkt. Daarnaast is een groot voordeel hiervan dat de kosten hierdoor erg laag liggen. Iedereen die een Ethereum (ETH) transactie heeft gedaan kan zeggen dat zij nog net geen nier uit hun lijf moesten verkopen om de transactiekosten te betalen. Solana’s transactiekosten kunnen in sommige gevallen $0,001 per transactie kosten. Erg laag dus!

Advertentie

Technische analyse BAT

Het ziet er voor BAT op dit moment goed uit. Er is een nieuwe steun gevormd op een niveau waar eerst weerstand is gemaakt, namelijk rond de $0,97. Op dit moment heeft de koers wel moeite met het doorbreken van $1,45. BAT is tot nu toe drie keer hard omhoog gegaan maar heeft dit niveau nog niet weten te doorbreken de afgelopen weken. Mocht de coin hier wel doorheen breken dan kunnen we omhoog kijken naar $1,58.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie