Timo Bult Timo Bult
17/04/2023 05:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2023 05:46

Begin van altcoin seizoen? Volgens deze crypto-analist is het mogelijk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Begin van altcoin seizoen? Volgens deze crypto-analist is het mogelijk

Foto: Chalermsak/Shutterstock

Nu bitcoin (BTC) een mooie stijging achter de rug heeft, kijken veel traders naar de altcoins. Wanneer BTC namelijk na een stijging enige tijd consolideert is het vaak de beurt aan de altcoins om mooie dingen te laten zien. Volgens analist Pentoshi is zo’n scenario juist op dit moment niet ondenkbaar. Dat laat de analist zien in een tweet aan de hand van een aantal grafieken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers bij weerstand

Ten eerste is het een feit dat bitcoin zich nu in een zware weerstandszone bevindt. En alhoewel het mogelijk is dat de bulls doorstoten, is het aannemelijk dat de koers hier nog wel even zoet mee is. Dit geldt tevens voor de bitcoin dominantie. Dit is het percentage van de totale marktwaarde van BTC ten opzichte van de andere cryptocurrencies. Die dominantie bevindt zich op dit moment bij een weerstandszone.

https://twitter.com/Pentosh1/status/1647705921483595776

Maar dat alleen geeft natuurlijk geen duidelijk beeld van de situatie. Pentoshi benoemt daarom ook de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt, exclusief die van bitcoin en ethereum (ETH).

Totale crypto marktkapitalisatie breekt uit

Op die grafiek is te zien dat de marktkapitalisatie (exclusief bitcoin en ethereum dus) juist aan het uitbreken is. Sinds februari handelt de marktkapitalisatie onder de weerstandszone bij $400 miljard. Nu lijkt het erop dat dat niveau wordt gebroken.

Pentoshi verwacht dat op basis van zijn eigen analyse dat een alt-seizoen gedurende de “komende 1 tot 5 weken” kan plaatsvinden. Uiteraard is dit geen financieel advies.

Een altcoin-seizoen wordt gekenmerkt door stijgende altcoin koersen terwijl bitcoin enigszins achterblijft. De start van zo’n seizoen zou dan ook mooi crypto nieuws zijn voor de altcoin investeerders onder ons.

Wil je het belangrijkste crypto nieuws van vorige week nog even helder op een rijtje hebben? Lees dan hier het crypto nieuwsoverzicht van week 15. Hierin komen onder andere Ripple (XRP) en PlanB aan bod!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie