Ivo Melchers Ivo Melchers
25/01/2024 13:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 12:07

Binance deelt 500 miljoen ALT-tokens uit, vroege vogels juichen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance deelt 500 miljoen ALT-tokens uit, vroege vogels juichen

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Altlayer, een open en gedecentraliseerd protocol voor rollups, heeft vandaag zijn eigen ‘ALT’ crypto gelanceerd. De munt wordt op de markt gebruikt door Binance Launchpool, dat gebruikers de kans heeft gegeven om vroegtijdig eigenaar te worden van de nieuw gelanceerde tokens. Ook zal Altlayer een airdrop uitvoeren naar vroege supporters van het project.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

500 miljoen ALT-tokens gelanceerd

Ongeveer een week geleden kondigde AltLayer de lancering van zijn eigen cryptomunt aan. Middels de launchpool van Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, hebben gebruikers de afgelopen dagen de kans gekregen om deel te nemen aan de lancering.

De launchpool stelt je in staat om cryptomunten in een pool van fondsen te storten om zo nieuwe tokens te farmen. De hoeveelheid tokens die je verdient, is afhankelijk van het aantal tokens dat je hebt gestaked ten opzichte van het totale aantal tokens dat beschikbaar is in de pool zelf.

Vanaf 19 januari kregen gebruikers 6 dagen de tijd om build ‘n build (BNB) en first digital USD (FDUSD) te staken in de pool.

Sinds 11:00 uur Nederlandse tijd is ALT gelist op Binance, waarbij ALT/BTC, ALT/USDT, ALT/BNB, ALT/FDUSD en ALT/TRY als handelsparen worden aangeboden.

De toewijzing van Binance Launchpool is goed voor 500 miljoen ALT. Dit komt overeen met 5,0 procent van de totale voorraad van 10 miljard munten.

AltLayer NFT-houders en deelnemers van community-campagnes kunnen vandaag tevens hun airdrop claimen. EigenLayer restakers en Celestia (TIA) stakers zullen ook nog beloond worden middels een airdrop.

Advertentie

Wat is Altlayer en zijn nieuwe crypto?

AltLayer legt de focus op gedecentraliseerde rollups. Rollups betreffen het off-chain bundelen van transacties voordat ze verwerkt worden op een layer-1 blockchain.

AltLayer biedt twee soorten rollups: native rollups en restaking rollups.

Met native rollups kunnen ontwikkelaars op maat gemaakte layer-2 oplossingen bouwen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

Met restaking rollups kunnen bestaande rollups opnieuw worden ingezet, waardoor hun beveiliging en decentralisatie worden verbeterd door gebruik te maken van een bredere groep validators.

ALT zal fungeren als economische borg die kwaadwillend gedrag voorkomt. Bovendien krijgen ALT-tokenhouders stemrecht om deel te nemen aan governance-beslissingen. Netwerkkosten worden tevens betaald met ALT-tokens en tot slot worden de tokens gebruikt als beloningen binnen het ecosysteem.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie