Ivo Melchers Ivo Melchers
25/01/2024 13:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 12:07

Binance deelt 500 miljoen ALT-tokens uit, vroege vogels juichen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance deelt 500 miljoen ALT-tokens uit, vroege vogels juichen

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Altlayer, een open en gedecentraliseerd protocol voor rollups, heeft vandaag zijn eigen ‘ALT’ crypto gelanceerd. De munt wordt op de markt gebruikt door Binance Launchpool, dat gebruikers de kans heeft gegeven om vroegtijdig eigenaar te worden van de nieuw gelanceerde tokens. Ook zal Altlayer een airdrop uitvoeren naar vroege supporters van het project.

Ethereum-ETF’s komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum
Ethereum-ETF's komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum

500 miljoen ALT-tokens gelanceerd

Ongeveer een week geleden kondigde AltLayer de lancering van zijn eigen cryptomunt aan. Middels de launchpool van Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, hebben gebruikers de afgelopen dagen de kans gekregen om deel te nemen aan de lancering.

De launchpool stelt je in staat om cryptomunten in een pool van fondsen te storten om zo nieuwe tokens te farmen. De hoeveelheid tokens die je verdient, is afhankelijk van het aantal tokens dat je hebt gestaked ten opzichte van het totale aantal tokens dat beschikbaar is in de pool zelf.

Vanaf 19 januari kregen gebruikers 6 dagen de tijd om build ‘n build (BNB) en first digital USD (FDUSD) te staken in de pool.

Sinds 11:00 uur Nederlandse tijd is ALT gelist op Binance, waarbij ALT/BTC, ALT/USDT, ALT/BNB, ALT/FDUSD en ALT/TRY als handelsparen worden aangeboden.

De toewijzing van Binance Launchpool is goed voor 500 miljoen ALT. Dit komt overeen met 5,0 procent van de totale voorraad van 10 miljard munten.

AltLayer NFT-houders en deelnemers van community-campagnes kunnen vandaag tevens hun airdrop claimen. EigenLayer restakers en Celestia (TIA) stakers zullen ook nog beloond worden middels een airdrop.

Advertentie

Wat is Altlayer en zijn nieuwe crypto?

AltLayer legt de focus op gedecentraliseerde rollups. Rollups betreffen het off-chain bundelen van transacties voordat ze verwerkt worden op een layer-1 blockchain.

AltLayer biedt twee soorten rollups: native rollups en restaking rollups.

Met native rollups kunnen ontwikkelaars op maat gemaakte layer-2 oplossingen bouwen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

Met restaking rollups kunnen bestaande rollups opnieuw worden ingezet, waardoor hun beveiliging en decentralisatie worden verbeterd door gebruik te maken van een bredere groep validators.

ALT zal fungeren als economische borg die kwaadwillend gedrag voorkomt. Bovendien krijgen ALT-tokenhouders stemrecht om deel te nemen aan governance-beslissingen. Netwerkkosten worden tevens betaald met ALT-tokens en tot slot worden de tokens gebruikt als beloningen binnen het ecosysteem.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie