Ivo Melchers Ivo Melchers
17/01/2024 18:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2024 15:54

Binance deelt onderzoek: dit zijn de crypto trends voor 2024

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance deelt onderzoek: dit zijn de crypto trends voor 2024

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, heeft in een recent rapport een uitgebreide terugblik gegeven op het afgelopen jaar in het crypto-landschap. Daarnaast werpt de beurs een blik op het komende jaar door de naar hun mening belangrijkste thema’s voor de industrie uiteen te zetten.

Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven

Overzicht crypto markt 2023

Voor de crypto markt zal 2023 de boeken ingaan als het jaar van de exit van de donkere bearmarkt. Zoals Binance opmerkt, is de totale crypto-marktkapitalisatie gedurende 2023 met 109 procent gestegen, voornamelijk gedreven door aanzienlijke winsten in het eerste en laatste kwartaal van het jaar.

Het optimisme rondom de vorige week gelanceerde Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) was gedurende het laatste kwartaal de belangrijkste katalysator voor de enorme marktopleving.

Van alle layer-1 netwerken, blockchains zoals Bitcoin, Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Cardano (ADA), verwierf Bitcoin veruit de meeste aandacht. De inmiddels afgeronde ETF-strijd, met grote spelers zoals BlackRock en Fidelity, en de aankomende Bitcoin halving zijn belangrijke factoren voor Bitcoin’s dominantie.

Layer-2 netwerken, oftewel schaaloplossingen bovenop layer-1’s, hebben een opmerkelijke groei van 321,3 procent in Total Value Locked (TVL) beleefd. Dit is simpelweg de totale waarde aan crypto dat wordt vastgezet in smart contracts. De dominantie van deze schalingsoplossingen binnen de blockchainwereld is bovendien met 77,2 procent toegenomen.

Ook de decentralized finance (DeFi) sector heeft een significante opleving achter de rug. De TVL is jaar-op-jaar namelijk met 38,9 procent de lucht in geschoten.

De wereldwijde stablecoin-marktkapitalisatie heeft ondanks alles een bescheiden deel van zijn waarde verloren in de afgelopen twaalf maanden. De totale waarde van alle stablecoins tezamen is namelijk met 5,2 procent afgenomen in 2023.

Voor verdere details en aanvullende punten kun je hier het volledige onderzoeksrapport vinden.

Advertentie

Verwachtingen en trends voor crypto in 2024

Zoals gezegd bespreekt Binance ook wat dit jaar mogelijk in petto zal hebben. ‘’Acht hoofdthema’s zijn bijzonder spannend voor ons en we verwachten gedurende het jaar aanzienlijke vooruitgang te boeken op deze gebieden,’’ zo wordt er geschreven.

Allereerst anticipeert Binance dat alle Bitcoin-gerelateerde ontwikkelingen, zoals de halving en spot ETF’s, net als vorig jaar een belangrijke rol zullen spelen voor de markt in zijn geheel.

Daarnaast voorziet Binance een significante rol voor zogenoemde ‘Ownership Economy’ toepassingen, die eigendomsrechten en economische participatie bevorderen, en Real-World Assets (RWA), fysieke activa op de blockchain.

Zowel veiligheid als toegankelijkheid en inclusiviteit worden door Binance genoemd als factoren die de industrie tot het volgende niveau kunnen tillen.

2024 zal volgens Binance in het teken staan van institutionele adoptie, deels gedreven door de komst van Bitcoin beursfondsen.

Tot slot zullen artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, en on-chain liquiditeit het komende jaar bloeien als het aan Binance ligt.

Onderaan de streep is het belangrijk te benadrukken dat dit slechts de visie van vier analisten van Binance betreft. Wat het komende jaar zal brengen, blijft uiterst onzeker en moeilijk te voorspellen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie