Timo Bult Timo Bult
22/02/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2021 07:04

Bitcoin (BTC) adressen in de winst op hoogste niveau ooit, ethereum holders verkopen hun ETH?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) adressen in de winst op hoogste niveau ooit, ethereum holders verkopen hun ETH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dankzij blockchain-technologie zijn cryptocurrencies gedecentraliseerde valuta. Er is geen centrale partij die het grootboek met daarin alle transacties bijhoudt. Bij cryptocurrencies staat dit grootboek publiekelijk op duizenden computers opgeslagen. Door de transparantie kunnen analisten interessante analyses uitvoeren, zoals hoeveel wallet adressen er bestaan.
Glassnode is een blockchain-analysebedrijf dat vaak interessante feitjes deelt op Twitter. Zo berekent het onder andere hoeveel bitcoin (BTC) adressen op dit moment in de winst staan. Op basis van data afkomstig van de blockchain staan er bijna 35 miljoen adressen in de winst. De 7 dagen moving average (MA) bereikte hierdoor zelfs een all-time high (ATH):


Ook het aantal UTXO’s dat in de winst staat heeft een recordhoogte bereikt. Een UTXO in de plus is een bitcoin die meer waard is dan toen hij voor het laatst verplaatst werd. Glassnode laat in een tweet een interessante grafiek zien:

Ethereum (ETH) holders nemen winst?

Ook over ethereum (ETH) zijn een aantal interessante grafieken te vinden. Uit de grafieken van Glassnode blijkt dat het aantal wallets met 32 ETH (de benodigde hoeveelheid om te kunnen staken) een 7 maandelijks dieptepunt heeft bereikt:


Tevens heeft het aantal adressen met 1.000 of meer ETH een driejaarlijks dieptepunt bereikt:


Met de hoge ethereum prijs is het niet gek om te bedenken dat investeerders wat winsten verzilveren. Zeker gezien ethereum onlangs een nieuw prijsrecord van boven de $2.000 wist neer te zetten. De grote vraag is natuurlijk of dit uiteindelijk tot een correctie kan leiden. Praat mee in ons gratis Telegram-kanaal!
 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement