bitcoin_dominantie_blijft_stijgen_na_mindere_prestatie_altcoins

Bitcoin (BTC) dominantie blijft stijgen na mindere prestaties altcoins

Na de correctie gisteren wist bitcoin (BTC) weer enigszins op te krabbelen. Het herstel van de altcoins valt daarentegen relatief gezien tegen. Het gevolg is een alsmaar stijgende bitcoin dominantie met altcoins die steeds meer terrein verliezen aan de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Bitcoin verloor de afgelopen vijf dagen bijna 23% in waarde. De correctie die bitcoin tot onder de $10.000 wist te drukken, veroorzaakte ook bij de altcoins een aanzienlijke daling. In dergelijke situaties is goed te zien dat bitcoin nog steeds een grote invloed heeft op de altcoin-koersen.

Vandaag wist bitcoin weer te herstellen tot boven de $10.500. Ook de altcoins lieten herstel zien, echter was dit herstel relatief gezien kleiner dan dat van bitcoin. Daardoor steeg de bitcoin dominantie verder naar een waarde van 66,7%. Dit niveau werd voor het laatst in april 2017 gezien.

De bitcoin dominantie is een indicator die aangeeft wat het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie is van de totale marktkapitalisatie. Op dit moment wil dat zeggen dat bitcoins marktkapitalisatie 66,7% van de totale marktkapitalisatie uitmaakt.

Een van de redenen dat de altcoins terrein verliezen is dat de koersen van de grote en middelgrote cryptocurrencies minder hard stijgen dan die van bitcoin. Waar bitcoin de afgelopen drie maanden met 112% steeg, wisten ethereum (+40%), litecoin (+14%) en Binance Coin (+45%) minder hard te stijgen.

In een tweet legt de crypto-analist MacnBTC uit:

Altcoin Marketcap in BTC laat zien hoe zwak alts zijn geweest

– Onder de 200 Wekelijkse MA
– Verkoop volume consistent en stijgend
– Bij het naderen van een supportcluster vraag ik me af hoe lang een relief bounce zal duren.

Het is duidelijk dat de altcoins de afgelopen periode relatief slecht presteerden. Veel bag holders wachten dan ook smachtend op een nieuw altseizoen. Voor nu ziet er echter naar uit dat bitcoin een van de best presterende cryptocurrencies van 2019 blijft.

Ben je benieuwd naar wat de bitcoin-koers gaat doen? Onze eigen analist, Crypto Insider David, heeft zijn gedachtengang weer in een interessant artikel verwerkt. Zijn laatste analyse kan je lezen door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.166,22 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.152,15 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.124,47 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.143,76 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.063,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.208,04 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.136,82 Kopen
Laatste nieuws