Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2020 15:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2020 15:38

Bitcoin Cash (BCH) zakt naar laagste waarde ooit ten opzichte van bitcoin, Tim Draper verwijdert lovende tweet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin Cash (BCH) zakt naar laagste waarde ooit ten opzichte van bitcoin, Tim Draper verwijdert lovende tweet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het lijkt niet zo goed te gaan met bitcoin cash (BCH). De koers van BCH zakt naar een nieuw dieptepunt in vergelijking met bitcoin (BTC). Op het moment van schrijven is de prijs van BCH naar 0,021 BTC gedaald. Zo laag heeft de BCH-koers in zijn driejarig bestaan niet gelegen.
BCH is een hard fork van BTC die ontstond in de zomer van 2017. De bedoeling was dat de cryptocurrency beter kan schalen dan bitcoin, wat vaak als een knelpunt wordt benoemd, en in eerste instantie leek het project ook een succes te worden. Echter heeft de altcoin nooit met bitcoin kunnen concurreren en de populariteit is de laatste jaren behoorlijk afgenomen.


In november 2018 vond een hard fork van BCH plaats waardoor bitcoin SV (BSV) ontstond. Deze splitsing veroorzaakte vervolgens het diepste punt van de zogenaamde crypto winter en de prijs van bitcoin zakte toen van $6.500 naar $3.500 USD. Toen viel ook de koers van BCH ten opzichte van de dollar naar zijn laagste punt ooit rond $75 USD. Momenteel staat de BCH-prijs op ongeveer $220. De koers van BSV zakt steeds ook verder, al heeft deze nog lagere waardes dit jaar meegemaakt.
Bitcoin Cash leek onlangs nog een ruggensteuntje te krijgen van durfkapitalist Tim Draper. Draper schreef in een Tweet dat hij BCH had gekocht en prees de cryptocurrency alsmede oprichter Roger Ver aan. Vlak daarna werd de Tweet echter weer verwijderd. In een interview met Tech With Catalina zegt Draper dat hij de Tweet verwijderd had nadat hij een beetje meer onderzoek deed. Bitcoin Cash ondervindt overigens weer een hard fork op 15 november dit jaar:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie