Timo Bult Timo Bult
20/05/2019 15:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2019 15:52

Bitcoin en rest van crypto markt doen stap terug maar vooruitzicht blijft bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) dipt op het moment van schrijven weer onder de $8.000, toch blijven vooraanstaande figuren binnen de crypto-sector, zoals de CEO van BitMEX, bullish. Voor nu lijkt een groot deel van de cryptomarkt echter iets terug te zakken.
Met een prijs van $7.793 op CoinMarketCap duikt bitcoin weer onder de $8.000. Daarmee daalde de koers met 1,85% in de afgelopen 24 uur. Sinds vorige week steeg de bitcoin koers echter met 3,91%, waarmee het er voor de langere termijn nog steeds bullish uitziet.
Gezien het feit dat de Securities and Exchange Commission (SEC) deze week nog een beslissing moet nemen over de bitcoin exchange-traded fund (ETF)-aanvraag van VanEck, is het daarnaast mogelijk dat de koers sterk zal reageren op dit nieuws. Bij afkeuring zou de koers kunnen gaan dalen, bij goedkeuring juist stijgen maar bij uitstel zal het effect kleiner zijn, aldus crypto-analist Josh Rager.
Ook de nummer twee, ethereum (ETH), en nummer drie, ripple (XRP), staan in de min. ETH nam in de afgelopen 24 uur met 3,34% af en heeft daarmee een waarde van $246,10. De altcoin blijft met een marktkapitalisatie van $26,1 miljard stevig op de tweede plek staan.
Ripple heeft namelijk een marktkapitalisatie van $16,37 miljard. In de afgelopen 24 uur nam XRP met 3,2% af in waarde en heeft daarmee een waarde va $0,3903. Verder zien alle andere altcoins in de top 10 op dit moment ook rode cijfers.
In de top 20 stegen alleen monero (XMR) en dash (DASH) in waarde. Zij stegen respectievelijk met 0,42% en 6,94%. Het vooruitzicht blijft voor de meeste andere altcoins echter bullish wat vooral af te lezen valt aan de toenemende totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt.
Deze staat op dit moment op $241 miljard en was begin mei nog slechts $175 miljard. De afgelopen week steeg de totale marktkapitalisatie daarnaast met bijna 13%.
Wat gaat de bitcoin-koers doen als we kijken naar de grafieken? Bekijk hier de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David die vanmorgen verscheen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie