Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2022 10:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2022 10:44

Bitcoin, ethereum, dogecoin en meer crypto dalen vanochtend nog dieper

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bezit jij deze crypto? Kijk uit, koers kan hard omlaag

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

De crypto markt daalde woensdag vlak na de renteverhoging in de VS en wederom gisteren na de renteverhoging in Europa. Het viel al op de angst snel aan het stijgen was terwijl andere financiele markten ook rood kleurden.

Vanochtend vangt de crypto markt nog een zwaardere klap. Veel koersen kelderen momenteel met zo’n 3% tot 5% bovenop de daling van gisteren. De totale marktkapitalisatie zakt momenteel met 3,7% naar $860 miljard.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin terug naar $17.000

Bitcoin (BTC) vond gisteren steun rond $17.400 maar verliest daar vanochtend grip op. De BTC koers valt op het moment van schrijven naar $17.000 en dipt op sommige beurzen er zelfs onder. Daarmee staat de BTC prijs vandaag 3,8% in de min.

Angst over macro-economische toestanden in combinatie met angst over miners en exchanges, zorgen voor veel verkoopdruk. Toch ziet lang niet alles er slecht uit voor bitcoin, zoals analist Will Clemente aantoont:

Advertentie

Ethereum terug naar $1.200

Ethereum (ETH) vangt nog een hardere klap dan bitcoin. De ETH koers piekte deze week nog op $1.350 en valt momenteel helemaal terug naar $1.210. Daarmee staat de ether prijs vandaag ruim 5,8% in de min.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Dogecoin hardste daler crypto top 10

Ook de rest van de crypto top 10 kleurt rood, al is dat voor de meeste koersen minder diep dan ethereum. Polkadot (DOT) staat ‘slechts’ 1,6% in de min vandaag, maar ripple (XRP) daalt al met 4%.

Cardano (ADA) en polygon (MATIC) staan zelfs 4,9% in de min en binance coin (BNB) 5%. Dogecoin (DOGE) staat echter net als ETH maar liefst 5,8% in de min en zakt naar $0,825.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Algorand hardste daler crypto top 100, BSV in de plus

Ook de rest van de top 100 kleurt over het algemeen dieprood. Aan de top vinden we litecoin (LTC), iota (MIOTA) en ethereumpow (ETHW) met een daling van 7,5%. Tokenize xchange (TKX) en synthetix (SNX) staan al 8% in de min.

Fantom (FTM) daalt met 8,6% naar $0,217. Trust wallet (TWT) daalt met 9% en komt momenteel onder $2 uit. Algorand (ALGO) is echter de grootste verliezer uit de top 100 vandaag en zakt met 9% richting de $0,2.

Toch hebben we nog een enkele uitzondering vandaag. Het controversiële bitcoin sv (BSV) trekt zich momenteel weinig aan van de markt en staat alsnog 4,5% in de plus.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie