Kevin Schijven Kevin Schijven
22/11/2022 10:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2022 10:30

Bitcoin, ethereum en meeste crypto zakken nog dieper, XRP stijgt juist

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en DeFi trekken het sterkst aan in zijwaartse crypto markt

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

De crypto markt kleurt wederom rood en inmiddels bereiken veel koersen nieuwe dieptepunten die ze in jaren niet hebben gezien. De zorgen over de gevolgen van de FTX crash blijven toenemen en de slechte macro-economische toestand geeft weinig ruimte voor snel herstel. De totale marktkapitalisatie zakt met 2% naar $812 miljard, het laagst sinds begin 2021.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin zakt onder $16.000

Bitcoin (BTC) tikte $15.450 aan op meerdere beurzen gisterenavond, de laagste prijs sinds november 2020. Ook vanochtend lijkt bitcoin wederom die richting op te zakken, komt momenteel op $15.700 uit en staat daarmee 2,7% in de min vandaag.

Analisten vrezen dat de bitcoin koers richting $14.000 kan dalen terwijl bedrijven als Genesis en in het verlengde wellicht Grayscale onder druk staan. Toch zien sommige investeerders dit als een moment om in te stappen waardoor de all-time high discount op de net asset value (NAV) van Grayscale fondsen weer afneemt.

Advertentie

Ethereum zakt onder $1.100

Ethereum (ETH) zakt weer iets harder dan bitcoin en dipte gisterenavond al onder $1.080. Momenteel komt de ether koers hier wederom in de buurt van deze prijs waardoor de ETH koers 3,4% in de min staat vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP als enige in het groen

Ook de andere grote crypto staan in het rood vandaag. Voor binance coin (BNB) en cardano (ADA) is dat zo’n 2%. Voor dogecoin (DOGE) en polkadot (DOT) al 4% en shiba inu (SHIB) staat maar liefst 5% in de min.

Ripple (XRP) is daarentegen juist gestegen in de afgelopen 24 uur. XRP test momenteel de weerstand rond $0,36 en lijkt wellicht er doorheen te brekenen. XRP staat daarmee 3,5% in de plus vandaag.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

In de top 100 vinden we echter een grote reeks van koersen die nog dieper in het rood staan. Bovenaan de lijst vinden we algorand (ALGO) met een daling van 8%, arweave (AR) met 9% en chiliz (CHZ) zakt met bijna 10% naar $0,174. De grootste verliezer van de dag is echter radix (XRD). De XRD koers zakt met 13% naar $0,355.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

Toch hebben we enkele koersen aan de groene kant vandaag. Litecoin (LTC) staat een kleine 2% in de plus en chainlink (LINK) en binary (BNX) stegen met ongeveer 3% in de afgelopen 24 uur. Huobi token (HT) is vandaag de hardste stijger uit de top 100 en komt op $4,72 uit na een stijging van 7%.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie