Kevin Schijven Kevin Schijven
14/03/2023 11:17 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 11:17

Bitcoin neemt leiding in groene markt, toch stijgen deze crypto harder

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De crypto markt kleurt voor een tweede dag op rij groen en wederom staan vrijwel alle koersen dik in de plus. Dat is enigszins een herstel van de daling van afgelopen week, maar lijkt momenteel ook het resultaat te zijn van investeerders die toevlucht zoeken door de problemen bij banken. Het sentiment begint om te slaan, maar analisten twijfelen dat het om een nieuwe bullrun gaat, maar denken eerder aan een bearmarkt rally zoals een maand geleden. Desondanks stijgt de totale marktkapitalisatie van crypto met 7% naar $1,12 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin stoeit met $24.500

Bitcoin (BTC) neemt door de problemen bij de banken weer de leiding op de crypto markt. De dominantie van de moeder aller cryptocurrencies maakt een flinke sprong en komt op 43,8% uit. De BTC koers steeg zondag al met bijna 10% en in de afgelopen 24 uur met bijna 11%. Het lukte bitcoin gedurende nacht nog niet om door $24.500 te breken, maar de koers staat op het punt om deze prijs opnieuw te testen. Gaat het bitcoin nu wel lukken?

Advertentie

Ethereum Goerli testnet update lanceert vandaag

Ethereum (ETH) correleert de laatste tijd zeer sterk met bitcoin, maar steeg gisteren iets minder hard. De ETH koers werd op $1.700 afgewezen en zoekt sindsdien grip op $1.680. Daarmee staat ETH vandaag alsnog 6,2% in de plus. Later vandaag lanceert de “Shapella” update op het Goerli testnet, de laatste fase voor het echte werk op het mainnet.

Waarom Ethereum ETF’s groter kunnen worden dan Bitcoin
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 10 in groen, maar stijgt minder hard

De rest van de top 10 blijft nog iets verder achter. Ripple (XRP) bleef zondag al hangen en ook vandaag staat de koers slechts 1,8% in de plus. XRP werd gisteren op $0,38 afgewezen en zakt vanochtend onder $0,37. Cardano (ADA) hield gedurende nacht iets sterker stand, maar verloor vanochtend grip op de $0,345 waardoor koers nog slechts 2,7% in de plus staat. Een dergelijke patroon zien we bij Binance coin (BNB) die met $306,7 vandaag 2,8% in de plus staat.

Dogecoin (DOGE) stijgt al iets harder en alhoewel de koers vanochtend niet standhield boven $0,73 staat DOGE alsnog 4,2% in de plus vandaag. Datzelfde geld voor polygon (MATIC). De MATIC koers verloor grip op $1,18, maar staat met 1,16 alsnog 4,3% in de plus.

BlackRock laat ethereum links liggen, focus blijft op BTC
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 vinden we wel een reeks koersen die nog harder dan bitcoin in de afgelopen 24 uur stegen. Zo staan stacks (STX), gmx (GMX) en fantom (FTM) al 11% in de plus vandaag.

Optimism (OP) en synthetix (SNX) stijgen met meer dan 12%. Rocket pool (RPL) staat zelfs 14% in de plus, okb (OKB) 16% en whitebit (WBT) maar liefst 18%.

De hardste stijger vandaag uit de top 100 is wederom conflux (CFX). De CFX koers is de laatste tijd vaker de hardste stijger op de markt. Met een prijs van $0,25 staat CFX bijna 32% in de plus vandaag en zelfs 340% in de plus ten opzichte van een maand geleden en 830% ten opzichte van 3 maanden geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie