Blockchain-bedrijven willen Libra forken en gedecentraliseerde versie ontwikkelen

Blockchain-bedrijven willen Libra forken en gedecentraliseerde versie ontwikkelen

Zo’n dertig blockchain-bedrijven en non-profit organisaties willen een hard fork van Facebooks cryptocurrency Libra uitvoeren. Zij willen namelijk een eigen, permissieloze versie creëren, OpenLibra genaamd. Dit kondigde Lucas Geiger, medeoprichter van blockchain-startup Wireline, aan tijdens de Ethereum ontwikkellaarsconferentie Devcon, aldus Coindesk.

Het is de bedoeling dat er “geen tokenverkoop, geen eigen vermogen en geen bedrijf” achter dit initiatief zit, aldus Geiger. Het kernteam achter het project bestaat uit vertegenwoordigers van blockchain-projecten als Cosmos, Chainlink en Web3. Daarnaast doen ook een aantal non-profit organisaties mee zoals het Deense Rode Kruis.

Geiger en de deelnemende partijen willen “geen kartel aan bedrijven met de ethiek van Uber en het censuur van Visa” als eigenaren van Libra. Geiger noemde Libra een geniaal idee en dat de “waarschijnlijk de valuta van het internet” zal worden. In het kort komt het heersende sentiment neer op: “Libra vertrouwen we, Facebook niet”, aldus Geiger.

Advertentie

De cryptocurrency, OpenLibra, zal één-op-één gelinkt zijn aan de originele Libra cryptocurrency. Echter zal OpenLibra op een op Tendermint-gebaseerde blockchain gebaseerd zijn. Alles wat op Libra kan draaien kan wel zonder enige aanpassingen over worden gezet op de geforkte versie. Zo legt Geiger uit:

Alles wat draait op Facebook’s Libra kan je gewoon naar OpenLibra slepen en gebruiken. Financiën werken hetzelfde. De code werkt hetzelfde,

Een belangrijk voordeel van een platform als OpenLibra is dat er geen bedrijven achter zitten. Net zoals bij Bitcoin is er geen enkele partij die onder druk gezet kan worden om een verandering van het platform voor elkaar te krijgen bijvoorbeeld. Zo legt Geiger uit:

We hebben minder regelgevende exposure dan Facebook. Overheden hebben minder invloed op ons. … We winnen aan kracht door meer leden te hebben die niet alleen geografisch maar ook politiek en economisch zijn gedecentraliseerd.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€8.244,20 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.142,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.167,14 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€8.189,91 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€8.203,58 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€8.217,08 Kopen
Laatste nieuws