Simon Bosch Simon Bosch
24/07/2022 06:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2022 06:45

Blockchain-game Star Atlas onthult DAO, in-game marktplaats

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Alexander56891, Shutterstock

Het klinkt misschien heel erg futuristisch, maar in de toekomst kun je letterlijk geld verdienen met gamen. Over een aantal jaar hoef je als professionele gamer niet meer te streamen of met grote toernooien mee te doen, je kunt dan gewoon gamen en cryptocurrencies verdienen met je vooruitgang. Misschien is dat precies het doel van Star Atlas. De ontwikkelaars van dit spel hebben nu aangekondigd een DAO en een in-game marktplaats toe te voegen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DAO voor een game

Star Atlas moet een soort concurrent voor games als EVE en Star Citizen worden. Het verhaal speelt zich af in een futuristische, intergalactische wereld met ruimteschepen om de talloze planeten te verkennen. Spelers vechten voor dominantie in het sterrenstelsel, volgens de ontwikkelaars.

Er is nog niet zoveel informatie over het spel en het bevindt zich nog in de pre-alpha-fase, maar het klinkt als een enorme open wereld. Extra technieken die het spel zo zelfstandig mogelijk maken zijn daarin belangrijk.

Daarom heeft het een Decentralized Autonomous Organization (DAO) voor het spel ontwikkeld. Deze is opgezet om de maatschappij in het spel zelf goed te kunnen besturen. Dat is namelijk hoe ingewikkeld en groot het spel is.

De langetermijnvisie van Star Atlas is een autonoom spel dat volledig in bezit is, wordt bestuurd en wordt gefinancierd door de spelers zelf via een decentraal bestuur. Daarom is de economie al in de beginstadia ontworpen om via DAO’s te werken. De governance-token POLIS en de valuta ATLAS vormen hiervoor de brandstof.’

Advertentie

In-game handelen voor echt geld?

Voor de in-game economie hebben de ontwikkelaars ook een eigen handelsplatform voor in het spel bedacht. Games zoals Star Citizen hebben ook zo’n systeem, waarmee je alles van koopwaar en crew tot zelfs complete schepen kunt kopen. Star Atlas krijgt ook zo’n systeem dat minstens zo uitgebreid moet zijn. Je kunt er activa direct mee verkopen aan andere spelers. Hiervoor maakt het gebruik van blockchain.

Het is niet bekend of het ook mogelijk gaat zijn om de in-game valuta en de governance-token in te wisselen voor een andere cryptovaluta van buiten het spel, zoals Bitcoin (BTC) of een gaming-token, of voor fiat-valuta. Maar als we de schaal van het spel, de tijd die je kwijt kunt zijn in zo’n spel en de gamingindustrie van de toekomst in ons achterhoofd houden, dan ligt het voor de hand dat dat een mogelijkheid gaat zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie