Timo Bult Timo Bult
07/06/2022 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2022 10:15

BNB onderzocht door SEC, hangt Binance een rechtszaak boven het hoofd?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
BNB onderzocht door SEC, hangt Binance een rechtszaak boven het hoofd?

Foto: dennizn / Shutterstock.com

De cryptocurrency die door Binance is gelanceerd, Binance coin (BNB), wordt onder de loep genomen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder onderzoekt of BNB ten tijden van zijn lancering een effect was. Hiermee hangt de exchange dus mogelijk eenzelfde scenario als de ripple (XRP) rechtszaak boven het hoofd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance in het vizier van de SEC

Uit een artikel van Bloomberg gisteren blijkt dat de SEC een onderzoek is gestart naar BNB. Het onderzoek zou gericht zijn op de initial coin offering (ICO) van de altcoin in 2017. De SEC wil achterhalen of BNB eigenschappen heeft van een effect, of investeringscontract.

Mocht dit het geval zijn dan had Binance de verkoop van BNB moeten registreren bij de SEC. De ongeregistreerde verkoop van effecten is strafbaar en kan leiden tot hoge boetes.

De SEC heeft dit nieuws echter nog niet bevestigd. Bloomberg baseert het nieuws op uitspraken van een persoon die bekend is met de zaak. Binance liet in een verklaring aan Bloomberg weten:

“Het zou niet gepast zijn voor ons om een reactie te geven op onze lopende gesprekken met regelgevers, waaronder voorlichting, hulp en vrijwillige reacties op informatieverzoeken.”

BNB koers reageert

Toen het nieuws gisteren naar buiten kwam reageerde de koers van BNB uiteraard direct. De onzekerheid die een onderzoek en mogelijke rechtszaak met zich meebrengt is enorm. Zo ging de XRP koers al hard onderuit toen Ripple werd aangeklaagd door de SEC.

BNB zat gisteren al het grootste deel van de dag in een neerwaartse trend, maar het volume was toen nog relatief laag. Toen het nieuws naar buiten kwam ging het opeens hard. Het handelsvolume bereikte een piek en de koers versnelde omlaag. De uiteindelijke schade ligt op het moment van schrijven op een daling van 8,5%.

Zoals gezegd weet XRP alles van de SEC. De rechtszaak tussen Ripple en de SEC loopt al een tijdje en zal naar verwachting pas in 2023 klaar zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie