Timo Bult Timo Bult
17/01/2024 22:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2024 19:01

BNB voert gigantische ‘burn’ uit, reactie koers verrast

BNB-BNB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
BNB voert gigantische 'burn' uit, reactie koers verrast

Foto: technomolly/Shutterstock

BNB Coin (BNB), vroeger nog Binance coin, heeft weer een gigantische ’token burn’ achter de rug. Elk kwartaal wordt automatisch een bepaald aantal BNB tokens vernietigd, en ook dit kwartaal ging het om honderden miljoenen euro’s.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

585 miljoen euro aan BNB vernietigd

In een blogpost deelt de BNB Foundation de precieze aantallen die het tijdens zijn 26e kwartaalijkse “BNB token burns” heeft vernietigd. Het burnen, of vernietigen van tokens betekent dat deze uit de circulatie worden gehaald. Dit heeft doorgaans een positief effect op de koers van een crypto, zolang de vraag gelijk blijft.

Tijdens de 26e burn werd 2,1 miljoen BNB vernietigd. De vernietigde crypto had op dat moment een waarde van ongeveer 585 miljoen euro. Dat is iets meer dan de BNB burn van het vorige kwartaal:

Alle BNB tokens burns tot nu toe. – Bron: BNB Foundation.

BNB koers reactie op burn

Zoals benoemd hebben token burns doorgaans een positief effect op de koers van een crypto. Het wordt daarom vaak ook toegepast als een soort cadeautje voor de investeerders die BNB bezitten.

De reactie van de BNB koers was echter niet om over naar huis te schrijven. Er gebeurde namelijk precies niets. Dat wil niet zeggen dat de burns niet interessant kunnen zijn voor de langere termijn.

De BNB Foundation schrijft namelijk dat het al sinds de lancering in 2017 het doel is om de BNB in omloop te halveren. Uiteindelijk zullen er 100 miljoen BNB in omloop zijn. Er is daarmee nog bijna 50 miljoen BNB te gaan. Hoeveel van de crypto precies vernietigd wordt, is gebaseerd op een automatische functie die dit berekent.

Advertentie

Shiba inu burn rate onderuit

Een andere bekende cryptocurrency die vaak burns uitvoert is shiba inu (SHIB). Die coin heeft inmiddels al 410 biljoen SHIB vernietigd. Bij SHIB gebeurt dit echter een stuk vaker dan bij BNB.

Hoeveel SHIB er precies verbrand wordt is onder andere afhankelijk van de prestaties van Shibarium, het layer-2 netwerk op Shiba Inu. De afgelopen 24 uur is de burn rate echter flink afgenomen met bijna 71%.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie