Rico Engelbarts
11/12/2018 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2018 07:33

Canadese stad ondersteunt lokale economie met lancering van eigen cryptocurrency

icon-altcoins
Altcoin nieuws
canadese_stad_ondersteunt_lokale_economie_met_lancering_van_eigen_cryptocurrency

Calgary is de eerste Canadese stad die haar eigen cryptocurrency equivalent van de lokale valuta heeft. Deze zal uitsluitend gebruikt worden in de stad zelf, naast de traditionele Canadese Dollar.
Joe Ceci, de Minister van Financiën van Alberta, opende het lanceringsevent van de Calgary Digital Dollar. De digitale valuta is een vervolg op de Calgary Dollar: een initiatief dat werd gestart in 1996 en werd gebruikt om lokale bedrijven en non-profitorganisaties te helpen. Via deze tweede valuta beoogde de overheid ervoor te zorgen dat wat in de lokale economie wordt gegenereerd, ook binnen het ecosysteem blijft. Dusdanig worden bedrijven geacht minstens 10% van een betaling in de digital valuta te accepteren.

Ik vind het niet erg om dingen lokaal te zien gebeuren en mensen te zien verdienen. Het is erg leuk om mensen te ontmoeten en mee te doen aan de ruilhandel en uitwisseling. “ Zei Ceci tijdens de lancering. [De lokale regering] ondersteunt het werk van Calgary Dollars op alle mogelijke manieren.


De Calgary Digital Dollar kan echter niet op dezelfde manier worden gekocht en verkocht als andere cryptocurrencies. Een manier om de cryptocurrency te verkrijgen is door mee te doen aan enquêtes of door nieuwe gebruikers aan te dragen. De digitale valuta kan ook worden verkregen door advertenties te plaatsen die zijn gericht op het verkopen, verhandelen of ruilen van goederen of diensten op de website of via de app van Calgary Dollars.
Gebruikers krijgen vervolgens een bepaald bedrag van de digitale valuta als beloning. De  digitale valuta kan dan worden gebruikt voor het betalen van vervoersbewijzen, boodschappen en andere goederen en diensten. Bovendien kan de digitale valuta worden gedoneerd aan Take Action Grants die lokale gemeenschapsprojecten financiert. De lokale gemeente accepteert ook Calgary Dollars als betaling voor licentiekosten.
De Calgary Digital Dollar is vergelijkbaar met de E-Ora die dit jaar werd getest door de ‘Afrikaner’ Orania-gemeenschap in Zuid-Afrika. De E-Ora is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse rand en wordt uitgegeven door de Kamer van Koophandel in Orania. De E-Ora is bedoeld voor exclusief gebruik in Orania, een stad met ongeveer 1.600 inwoners.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie