Timo Bult Timo Bult
29/08/2021 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2021 13:08

Cardano (ADA) gaat samenwerken met hacker community, wat is het doel?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat samenwerken met hacker community, wat is het doel?

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Zo nu en dan komen er berichten voorbij over hackers die grote hoeveelheden crypto weten te stelen van crypto exchanges, of hackers die gebruik maken van fouten in de code van een smart contract. Onlangs nog zat er een fout in een van de clients van Ethereum (ETH) waardoor een grote netwerkafsplitsing dreigde. Cardano (ADA) hoopt grote problemen te voorkomen door een bug bounty-programma te organiseren in samenwerking met HackerOne.

HackerOne is een wereldwijde hacker community die onder andere in Nederland aanwezig is. De hackers van HackerOne zullen fouten in de code van Cardano gaan opsporen en krijgen hiervoor een beloning. Tor Abrams van HackerOne legt uit:

“Geen enkele organisatie is immuun voor beveiligingsproblemen. De enige oplossing is om ze te vinden en te repareren voordat ze worden uitgebuit door cybercriminelen. Ethische hackers kunnen kwetsbaarheden vinden die geautomatiseerde scanners missen, door creatief te denken en plaatsen te identificeren waar bugs aan elkaar kunnen worden ‘geketend’ om een exploit te bieden,”

De Cardano Foundation laat weten dat het uiteindelijke doel is om “de meest stress-geteste en zorgvuldig onderhouden blockchain” te worden:

“Deze volgende stap in beveiligingsbescherming zal ons helpen de meest stress-geteste en zorgvuldig onderhouden blockchain te zijn en is een duidelijk signaal voor belanghebbenden over de waarden die we hechten aan beveiliging en openbare veiligheid.”

Cardano zal komende maand een grote stap gaan zetten. De grote Alonzo update wordt namelijk gelanceerd en zal smart contracts naar Cardano brengen. De grote vraag blijft of het netwerk in de toekomst Ethereum van de troon kan stoten.

Enkele dagen geleden maakte het project bekend dat het binnenkort een Ethereum converter gaat lanceren om projecten te helpen met de verhuizing van Ethereum naar Cardano. Tijdens een recent evenement van Cardano heeft Fransisco Landino, een project manager bij IOHK, bekend gemaakt dat deze Ethereum converter volgende week al gelanceerd zal gaan worden op het testnet van Cardano.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie