Kevin Schijven Kevin Schijven
24/07/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2020 13:06

Cardano (ADA) gaat samenwerken met Lykke, een Zwiterse cryptocurrency-exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat samenwerken met Lykke, een Zwiterse cryptocurrency-exchange

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De Cardano (ADA) Foundation gaat samenwerken met Lykke, een Zwitserse fintech-bedrijf en cryptocurrency-exchange. Dat kondigt het bedrijf op 22 juli aan middels een persbericht.


Het doel van de samenwerking is om Cardano’s expertise met blockchain-technologie te combineren met de financiële expertise van Lykke. Dit moet de financiële producten van beide bedrijven verbeteren, volgens het persbericht.
Lykke is momenteel in gesprek met de Zwitserse financiële toezichthouder, de Financial Market Supervisory Authority (FINMA). Als het bedrijf de vergunning ontvangt van de FINMA zou dit de schaal en reikwijdte van zijn financiële producten enorm moeten vergoten.

Lykke Corp is een van de meest innovatieve financiële blockchain-bedrijven van Zwitserland en we zijn verheugd om samen te werken met het deskundige team. Door deze samenwerking zullen zowel de Cardano Foundation als Lykke Corp proberen de financiële infrastructuur uit te bouwen en diensten aan te bieden die zowel het Cardano-ecosysteem versterken als de bredere blockchain-ruimte verrijken.

Aldus Nathan Kaiser, voorzitter bij Cardano, in het persbericht. Richard Olsen, oprichter en CEO van Lykke, zegt het volgende over de samenwerking:

Cardano heeft alle essentiële kenmerken om de favoriete blockchain voor banken te worden: schaalbaarheid, formele methoden en een peer-reviewed codebase. Onze samenwerking met de Cardano Foundation verbetert het aanbod aan georganiseerde handelsfaciliteiten (OTF) van Lykke en maakt de weg vrij voor nieuwe Lykke-producten en -diensten die op Cardano zijn gebouwd en geïmplementeerd.

De Cardano-gemeenschap wacht momenteel met smacht op de lancering van Shelly. Deze update begon enkele weken geleden en wordt op 29 juli middels een hard fork afgerond. Het wordt dan mogelijk voor gebruikers om te staken, aldus het vastzetten van je ADA om beloningen te verdienen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie