Timo Bult Timo Bult
06/04/2021 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2021 16:08

Cardano (ADA) investeert in fintech-bedrijf COTI, koersen stijgen direct 12%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) investeert in fintech-bedrijf COTI, koersen stijgen direct 12%

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) heeft vanuit zijn investeringsfonds cFund zijn allereerste investering gedaan. Het fintech-bedrijf COTI ontvangt als eerste een investering en dat wordt door beide partijen groots aangekondigd. COTI kan namelijk op termijn flink wat gebruikers naar het Cardano netwerk halen.

COTI noemt zichzelf “het ultieme netwerk voor betalingen.” Het heeft als doel een netwerk te creëren waarin traditionele betaalmethoden gecombineerd kunnen worden met nieuwe betaalmethodes als crypto voor snellere, goedkopere en betere online betalingen.

De teams van beide projecten, die al langer samenwerken, zullen nu nog nauwer samenwerken. Zo zal COTI ADA Pay, dat in 2019 gelanceerd werd, een update geven zodat deze op het Shelley mainnet gelanceerd kan worden. Cardano oprichter Charles Hoskinson zegt in de aankondiging:

“We hebben enorm veel respect voor het COTI-team en we zijn verheugd om onze relatie met deze investering te verdiepen. COTI is al een geweldige partner geweest bij verschillende projecten en we zijn van plan hun geavanceerde fintech-architectuur te gebruiken om toekomstige financieringsapplicaties op ADA mogelijk te maken,”

De CEO van COTI, Shahaf Bar-Geffen, voegt hieraan toe:

“Cardano heeft een van de grootste en meest betrokken gemeenschappen in de ruimte en we zijn verheugd om ons als partners bij deze familie aan te sluiten. Vandaag markeert een mijlpaal voor de ontwikkeling van COTI en we kijken ernaar uit om naar de toekomst te kijken en samen te werken met het Cardano-team.”

De ADA koers reageerde direct positief op het nieuws. Binnen enkele uren steeg ADA bijna 12% in waarde naar een high van $1,34. Intussen is de koers weer wat bedaard en consolideert deze rond de $1,25. De koers van COTI zag vergelijkbare volatiliteit met een stijging van ruim 12%. De piek kwam hierbij uit op $0,43.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie