Timo Bult Timo Bult
02/03/2021 08:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2021 08:44

Cardano (ADA) lanceert met succes grote update, wat deed de prijs?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) lanceert met succes grote update, wat deed de prijs

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) heeft met succes de Mary hard fork uitgevoerd. Cardano is hiermee nu officieel een multi-asset blockchain. Een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkelaars van Cardano-ontwikkelaar Input Output Hongkong (IOHK).

Gisteravond om 22:44 Nederlandse tijd was het zover. De Mary hard fork werd officieel gelanceerd op het mainnet van Cardano. De update werd oorspronkelijk vijf dagen geleden al geïmplementeerd, maar vanwege de tijdsperiodes waarmee de Cardano blockchain verdeeld is, ging de update pas gisteravond daadwerkelijk van kracht.

Dankzij Mary kunnen ontwikkelaars, of wie ook maar wil en kan, een eigen cryptocurrency op Cardano lanceren. Ook worden zogenaamde non-fungible tokens (NFT) nu ondersteund. Dit zijn unieke cryptomunten die niet gekopieerd kunnen worden. IOHK schrijft in een vervolg Tweet:

“Deze update, een belangrijke mijlpaal in de voortdurende uitrol, introduceert Goguen-kernfuncties van native tokenfunctionaliteit en ondersteuning voor meerdere activa. Een belangrijke bouwsteen en de basis voor geweldige nieuwe use-cases voor Cardano”

Cardano komt met de update steeds dichterbij zijn uiteindelijke doel. Het wil namelijk net als Ethereum (ETH) een breed platform bieden voor gedecentraliseerde applicaties en andere toepassingen. Kan Cardano nu de concurrentie aangaan met het tot nu toe dominante Ethereum?

Cardano (ADA) prijs; Sell the news!

Alle ogen waren de afgelopen dagen gericht op de cardano prijs. Een deel van de traders verwachtte dat ADA zou gaan stijgen dankzij de grote update. Het andere deel ging juist van een sell the news effect uit. Dit laatste bleek inderdaad te gebeuren, echter blijft de schade vooralsnog beperkt.

Zo rond de update steeg ADA kort naar een prijs van $1,32. Gedurende de nacht keerde de koers echter om. Op het moment van schrijven is de prijs van cardano $1,21, een daling van bijna 8%. Vooralsnog houdt cardano dus redelijk stand!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie