Timo Bult Timo Bult
15/04/2021 18:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2021 18:47

Cardano (ADA) lanceert token register, wat is hiervan de bedoeling?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) lanceert token register, wat is hiervan de bedoeling

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) kondigde vandaag het “Cardano Registry” aan, een register waarin alle tokens worden opgenomen die op Cardano worden gelanceerd. Maar waar is zo’n register eigenlijk precies voor nodig? In een vandaag gepubliceerde blogpost legt de Cardano Foundation het uit.

Sinds de Mary update kan iedereen een eigen cryptocurrency lanceren op Cardano. Dit lijkt op de ERC-20 standaard waarmee men hetzelfde kan doen op het Ethereum (ETH) netwerk. Het probleem is echter dat naarmate er meer crypto’s worden gelanceerd, het onder andere lastig kan worden om te bewijzen dat jouw cryptocurrency de enige echte is. Men kan in principe namelijk een crypto lanceren met precies dezelfde naam als een al op Cardano gelanceerde cryptocurrency.

Het Cardano Registry moet hier duidelijkheid in brengen. De Cardano Foundation legt uit:

“Het Cardano Registry is een centraal beheerd register van Cardano-native tokengegevens en -informatie. In de kern wordt van het register verwacht dat het functioneert als een waarheidsbron en mogelijk als een uiteindelijke consolidatielocatie van ‘on-chain identifiers’. Deze ID’s omvatten public keys, hashes, tokenadressen, minting beleid en meer.”

Het voegt hieraan toe:

“Het register zal deze identificatiegegevens vervolgens toewijzen aan voor mensen leesbare attributen. Voor degenen die minder technisch vaardig zijn, betekent dit in wezen dat jij of andere serviceproviders informatie over een token via het register kunnen lezen in een formaat dat logisch is voor een niet-ontwikkelaar. Dit kan de naam van een token, een korte beschrijving van de functie, een itemnaam en een muntbeleid-ID zijn.”

De Cardano Foundation meldt dat er op dit moment al 600 verschillende tokens zijn gelanceerd. Waarschijnlijk zullen er op den duur duizenden bij komen. Het wordt op dat moment lastig om precies te achterhalen waar een bepaalde token voor gebruikt wordt en waar het vandaan komt. Het register moet dus een duidelijk overzicht leveren van al deze informatie.

Het is niet verplicht voor ontwikkelaars om hun crypto aan het register toe te voegen. Op dit moment is het register nog niet in te zien. In de blogpost valt echter te lezen dat de informatie “uiteindelijk beschikbaar zal zijn via zowel de Daedalus- als de Yoroi-wallets.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie