Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Cardano (ADA) ontwikkelaar IOHK komt met nieuws fonds om blockchain-projecten te stimuleren

IOHK, het bedrijf achter Cardano (ADA) heeft gisteren aangekondigd $250.000 te willen investeren in Project Catalyst, een initiatief om applicaties te bouwen op de Cardano blockchain. Dit kondigde het bedrijf gisteren aan in een blogpost.

Cardano is een blockchain-project dat volledig open source is. Deelnemers van de community kunnen zelf applicaties bouwen op de blockchain. De applicaties die gebouwd worden variëren van infrastructuren tot online marktplaatsen. Met Project Catalyst hopen ze nog veel meer van dit soort projecten aan te kunnen trekken.

- Advertentie -

Charles Hoskinson, medeoprichter van IOHK, legt uit dat iedere gebruiker die ADA bezit mee kan beslissen over de toekomst van grote ecosystemen. Het is mogelijk te kunnen stemmen via het democratisch stemsysteem. Daarnaast zei de CEO van IOHK, dat ze bevoorrecht zijn met zo’n goede community die dezelfde normen en waarden hebben als zijzelf.

Met de investering voor Project Catalyst hoopt IOHK de handen meer ineen te kunnen slaan met de community en betere en democratischere besluitvormingen te kunnen ontwikkelen en uitvoeren. Hiermee hopen ze direct een duidelijker beeld te kunnen krijgen van wat de community precies goed vindt en wat niet.

De investering zal worden gedaan in de eigen valuta, ADA, worden gedaan. Hoewel er in de eerste instantie $250.000 geïnvesteerd wordt, hoopt IOHK ruim $70 miljoen per jaar te kunnen investeren. IOHK legt uit hoe het fonds werkt:

“Leden van de gemeenschap kunnen voorstellen indienen met betrekking tot de toekomstige ontwikkeling van de Cardano-blockchain en via een nieuw stemproces beslissen welke voorstellen worden gefinancierd,”

De voorstellen die tot dusver gedaan zijn bleven niet enkel op de blockchain maar hadden ook een globale impact. Zo zijn er kleine huisjes gebouwd die volledig op zonne-energie draaien en zijn er testen gedaan met het identificeren van medische behandelingen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.929,08 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.929,08 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...