Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson vindt dat de crypto-sector de handen ineen moet slaan

De crypto-wereld bestaat uit veel verschillende projecten. Zo heb je Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) enzovoorts. Al deze projecten zijn over het algemeen geïsoleerde netwerken die ieder hun eigen ding doen. Dit zou echter anders moeten om de sector volledig tot bloei te laten komen, aldus Cardano-oprichter Charles Hoskinson in de Decrypt Daily podcast.

- Advertentie -

Interoperabiliteit is iets wat volgens velen nog ontbreekt binnen de sector. Dit is de mogelijkheid voor een netwerk om te communiceren met andere netwerken. Aan de hand van een vergelijking laat Hoskinson zien waarom interoperabiliteit belangrijk is voor de sector:

“Nou, ik bedoel, het is als gezond verstand in elke andere branche. Kun je je wifi voorstellen als je wifi alleen zou werken met een bepaalde fabrikant? ‘Oh, sorry, je Samsung-telefoon werkt alleen met een Samsung Wi-Fi-router, of je iPhone werkt alleen met de Apple-router? Wat voor een puinhoop zou dat zijn?”

Hoskinson merkt op dat veel projecten zich naar binnen keren, iets wat niet ongebruikelijk is voor een opkomende industrie als de blockchain-industrie. Hij vergelijkt het met Microsoft die in je jaren ’90 ontwikkelaars probeerde te dwingen om alleen zijn webstandaard te gebruiken, iets wat niet goed uitpakte voor Microsoft destijds.

Ook hoge morele normen zijn volgens Hoskinson cruciaal. In zijn uitleg haalt hij zowel DeFi als initial coin offerings (ICO’s) aan als voorbeelden aan waarbij de morele normen wellicht niet zo hoog zijn, wat de adoptie van de technologie zou kunnen schaden:

“Nou, het hangt af van je perspectief. Als je denkt dat het moreel is om iets op te bouwen dat ontploft in het gezicht van iemand anders, zij krijgen de rekening en jij krijgt het geld, dan schaadt het eigenlijk je [commerciële adoptie]. Dat is waar DeFi zich bevindt, de ICO-revolutie was enzovoort,”

Cardano is een van de hardste stijgers van de afgelopen 24 uur. De 10e grootste crypto staat op het moment van schrijven ruim 15% in de plus en steeg hiermee in de afgelopen 7 dagen maar liefst 21,8% in waarde.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.055,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.773,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.838,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.851,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.871,30 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...