Foto: Shutterstock/ Piotr Swat
De CEO van het bedrijf dat achter de ontwikkeling van Cardano (ADA) zit, Charles Hoskinson, haalt in een recente stream hard uit naar het traditionele financiële systeem. ‘Wij gaan de wereld veranderen en centrale banken zullen verdwijnen,’ aldus Hoskinson in een monoloog waarin hij onder andere corruptie aanhaalt.
Cardano is een van de crypto-projecten waarvan men hoge verwachtingen heeft. Net als Ethereum (ETH) zullen ontwikkelaars smart contracts kunnen gaan ontwikkelen voor decentrale applicaties (dApps). Zodoende kunnen bijvoorbeeld financiële applicaties worden gebouwd zonder dat een centrale partij er controle over heeft.
De oprichter spreekt in zijn monoloog echter niet enkel over zijn project, maar over de hele crypto-industrie. Hoskinson heeft duidelijk genoeg van het huidige financiële systeem. Zo noemt hij het systeem “corrupt, nepotistisch, traag en duur”:
“Centrale banken zullen verdwijnen, het gaat gewoon gebeuren. De betalingsrails die nepotistisch, corrupt, traag, inefficiënt en duur zijn, zullen vervagen.”
Hoskinson onderbouwt zijn verwijten:
“Wij [de crypto-industrie] waren niet degenen die 15% van de armste mensen ter wereld vragen om hun geld naar huis te kunnen sturen om voor hun ouders te kunnen zorgen. Het waren de mensen die dit hele systeem bestuurden. Wij waren niet degenen die 85% rente in rekening brachten om $100 te lenen aan boeren die wanhopig probeerden te overleven na een droogte, het was het legacy financiële systeem.”
“Laat ze je niet vertellen dat onze industrie het risico vormt. Onze industrie is het tegengif tegen de excessen, corruptie en vriendjespolitiek die we hebben aangetroffen. Dit is de industrie van frustratie die nu is vervangen door een industrie van creativiteit en innovatie.” voegt Hoskinson toe.
“Wij gaan de wereld veranderen, zo simpel is het. We hebben niet om toestemming gevraagd. Wij kwamen hier en we gaan het samen voor elkaar krijgen,” spreekt Hoskinson de crypto-gemeenschap toe. Met de crypto-industrie die de afgelopen maanden enorm hard is gegroeid is het goed voor te stellen dat deze industrie nergens heen gaat en de wereld toch echt op een grote manier kan gaan verbeteren.