Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Cardano (ADA) stijgt meer dan 17 procent in waarde, dit is waarom

Cardano (ADA) stijgt meer dan 17 procent in waarde, dit is waarom

De afgelopen 24 uur heeft cardano (ADA) flinke stijgingen doorgemaakt. De oorzaak hiervan ligt waarschijnlijk bij nieuws over Shelley, de nieuwste versie van het Cardano-netwerk. De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft namelijk eindelijk een datum genoemd wanneer de nieuwe versie het licht zal gaan zien.

Hoskinson deed zijn uitspraken tijdens een Cardano-podcast op Crowcast. Hierin zei Hoskinson een aantal interessante dingen over de lancering van Shelley:

Jongens, willen jullie weten wanneer Shelley komt? Laten ik het jullie vertellen … 9 juni – dit is wanneer het voor iedereen opengesteld wordt. De volgende datum die we voor jullie hebben, is 16 juni, dan beginnen we de dingen end-to-end samen te voegen.

- Advertentie -

Mocht alles vlekkeloos verlopen dan zou Shelley op 30 juni volledig moeten draaien op het Cardano-netwerk. Hoskinson ontving veel kritiek vanwege het feit dat hij veel van de beloften in het Cardano whitepaper nog niet is nagekomen. Over het langdurige proces zei Hoskinson:

Ik ben echt trots op iedereen. Het heeft lang geduurd en het was een moeilijk jaar omdat we de banden hebben moeten vervangen terwijl de auto reed. Wat we maken, is eigenlijk het volgende besturingssysteem van de wereld.

Shelley zal staken mogelijk maken op Cardano. Dit houdt in dat je ADA vastzet met als doel transacties te verwerken en het netwerk te beveiligen. Hiervoor ontvang je vervolgens een beloning in de vorm van ADA. Je kan dit dus zien als een soort van rente. Staking is een andere implementatie dan het proof-of-work model waarop Bitcoin (BTC) draait.

De markt reageerde direct goed op de harde datum die Hoskinson nu genoemd heeft. De prijs van cardano steeg gedurende de afgelopen 24 uur namelijk met maar liefst 17,5 procent. Hiermee is ADA nu $0,0649 waard. Ondanks de stijging is ADA nog steeds ver van zijn recordprijs verwijderd. Die bereikte het op 4 januari 2018 en was $1,33.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.176,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.237,39 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.237,71 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.240,49 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.281,66 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...