Kevin Schijven Kevin Schijven
05/12/2020 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2020 15:48

Cardano (ADA) voert deze maand nog een hard fork uit, introduceert "token locking"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) voert deze maand nog een hard fork uit, introduceert

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaars van Cardano (ADA), gaan binnenkort een hard fork uitvoeren op het blockchain-netwerk.
IOHK ontwikkelaar Kevin Hammond kondigde de hard fork, die onderdeel is van de overstap naar Goguen, eerder deze week aan:


Goguen is de volgende stap in de routekaart van Cardano. In deze fase zal het netwerk smart contracts introduceren om te concurreren met Ethereum.
Wijzigingen van blockchains worden over het algemeen hard forks genoemd, omdat in principe een nieuwe tak van de blockchain ontstaat. Zoals Hammond zegt geeft dat vaak problemen, maar dat zou niet het geval met Cardano moeten zijn, waar deze upgrade “soepel” kan worden doorgevoerd:

Op de meeste blockchains is een hard fork een ‘traumatische’ gebeurtenis die een, hopelijk korte, onderbreking in de productie van blokken veroorzaakt. Cardano daarentegen verwerkt hard forks automatisch, zonder de blokproductie te stoppen. Dit zorgt voor een uniek soepel upgradeproces waarmee nieuwe functies eenvoudig kunnen worden geïntroduceerd.

De belangrijkste functie die deze hard fork introduceert is “token locking.” Het is een significante update die het platform vast klaarmaakt voor smart contracts. Hiermee wordt ook de mogelijkheid om andere crypto te creëren op Cardano toegevoegd. Daarnaast worden de eerste bouwstenen gelegd voor een stemmechanisme, dat ingevoerd zal worden tijdens de Voltaire fase.

Token locking is een manier om vast te leggen dat een specifiek token voor een bepaald doel wordt gebruikt. Met token bedoelen we de items die worden geteld door het blockchain-grootboek. Tot nu toe was er alleen ADA, maar binnenkort zullen veel andere aangepaste tokens het Cardano-platform kunnen gebruiken. Locking betekent in dit geval het ‘reserveren’ van een bepaald aantal tokens voor een bepaalde periode, zodat ze niet kunnen worden weggegooid om een ​​voordeel te behalen.

Hammond verwacht dat de hard fork rond half december zal worden uitgevoerd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie