Timo Bult Timo Bult
02/12/2021 17:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2021 17:56

Cardano koers schiet omhoog na bereiken support

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano koers schiet omhoog na bereiken support zone

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Waar de crypto markt de dag vandaag al kwakkelend heeft doorgebracht, zien we in de top 10 een mooie stijger; cardano (ADA)! De altcoin doet het al lange tijd middelmatig tot slecht en dus komt de sprong enigszins onverwachts. Wat staat er te wachten voor de ADA koers?

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cardano stuitert van belangrijke zone

Begin september bereikte cardano, het project dat mogelijk concurrentie kan gaan vormen voor Ethereum (ETH), zijn all-time high (ATH) van rond $3. Twee maanden later handelt ADA een fors stuk lager. De koers is tot nu toe met meer dan 50% in waarde afgenomen. Maar vandaag zien we toch weer een sprankeltje hoop.

Op 28 november bereikte ADA de belangrijke support bij $1,50 waar de koers vervolgens enkele dagen vlak boven bleef handelen. Sindsdien zagen we onder andere op de 4-uurs grafiek een bullish divergence waar de relative strength index (RSI) hogere lows vormde terwijl de koers lagere lows bleef neerzetten. Kortom, de bulls leken hun krachten te verzamelen.

Vanochtend rond 10 uur begon de koers inderdaad te versnellen. Op aardig volume steeg de altcoin met ongeveer 13% in waarde waarmee meteen de eerste weerstandszone wordt bereikt, ongeveer bij $1,75. Zien we hier een overtuigende uitbraak dan zou een vervolg richting de weerstand bij $1,90 mogelijk zijn.

Stijging ADA valt samen met tweet oprichter

De plotselinge stijging van cardano viel ongeveer samen met een tweet van de oprichter van het project, Charles Hoskinson. In de tweet reageert hij op de MonoX Finance hack, waar hackers er met $31 miljoen aan digitale activa vandoor zijn gegaan. Of de stijging met de tweet te maken heeft is onwaarschijnlijk. Hoskinson onthult namelijk geen nieuwe dingen, hij benoemt enkel dat de programmeertaal van Cardano smart contract veiliger maakt:

“Dit is precies waarom Plutus voor Cardano is geschreven. Goede talen en tooling werken samen met de ontwikkelaar en auditor, waardoor ze geweldige en veilige code kunnen schrijven. Slechte talen laden een pistool en geven het aan hen waarmee ze zichzelf neerschieten:”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie