Kevin Schijven Kevin Schijven
04/01/2023 10:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2023 10:33

Cardano, near, lido en vooral solana stijgen hard in groene crypto markt

Nieuws
Solana koers staat op uitbreken, let op deze prijzen

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

2023 begon met weinig actie, maar de crypto markt begint eindelijk voorzichtig aan te trekken. We hebben vandaag een handjevol koersen die opvallend sterk zijn gestegen. Het zijn, zoals onderzoeker Hsaka hieronder aangeeft, vooral cryptomunten waar handelaren short op gingen.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 1,7% naar $854 miljard. Toch hangt er nog altijd veel angst in de markt en vrezen veel analisten voor nieuwe lows binnenkort.

Mag een bank je dwingen je bitcoins te verkopen? Jurist geeft antwoord

Bitcoin koers stijgt voorzichtig

Bitcoin (BTC) bleef ten opzichte van de rest van de top 10 enigszins achter in de afgelopen 24 uur. Desondanks steeg de koers met 0,8% naar $16.850, al is dat nog altijd hetzelfde krappe bereik. Ondertussen blijft het aantal BTC whales afnemen, maar gaan de FOMC notulen later vandaag nog voor volatiliteit zorgen?

Advertentie

Ethereum trekt iets sterker aan

Ethereum (ETH) trok al iets sterker aan afgelopen nacht en komt vanochtend uit rond de weerstand van $1.250. Daarmee staat de ether koers al 2,6% in de plus vandaag. Analisten van Crypto Insiders vrezen echter dat dit snel kan omslaan.

Grayscale’s bitcoin ETF verlaagt hoge kosten pas bij ‘volwassen markt’

Binance coin en cardano sterkste stijgers crypto top 10

Ripple (XRP) en dogecoin (DOGE) blijven ook iets achter vandaag. DOGE stijgt met 0,5% naar $0,07225 en XRP klopt na een stijging van 1% weer aan bij de $0,35.

Binance coin (BNB) staat daarentegen al 3,5% in de plus vandaag en stoeit momenteel met de $255. Cardano (ADA) is de sterkste stijger vandaag uit de top 10 en lijkt na een stijging van meer dan 4% momenteel grip te vinden op de $0,265.

Hoe de recente stijging van Toncoin (TON) nauwkeurig werd voorspeld

Lido, near en solana hardste stijgers crypto top 100

Vlak buiten de top 10 vinden we vandaag beide tokens van de OKX exchange, okb (OKB) en okt (OKC), het diepst in het rood staan. Beide cryptomunten stegen sterk de afgelopen tijd, maar zakken vandaag met zo’n 6% tot 8%.

Dan hebben we aan de groene kant van de top 100 een aantal harde stijgers. Frax share (FXS) staat maar liefst 10% in de plus en komt momenteel op $5,08 uit. Ethereum classic (ETC) en lido (LDO) staan beide vandaag 11,8% in de plus. LDO piekte vanochtend op $1,4 en ETC probeert momenteel $18 te heroveren.

Dan hebben we near protocol (NEAR) die steeds harder lijkt te stijgen. De NEAR koers staat inmiddels 13,3% in de plus en schoot zojuist boven $1,5 uit.

Toch is het solana (SOL) die vandaag de show steelt. Analisten van Crypto Insiders meldden gisteren al dat SOL investeerders de smaak te pakken hebben. Dat lijkt mogelijk te maken te hebben met steun van Ethereum oprichter Vitalik Buterin en de BONK meme coin. Solana staat vandaag maar liefst 16% in de plus, maar de koers lijkt vooralsnog moeite te hebben om $14 te heroveren.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie