Kevin Schijven Kevin Schijven
18/05/2023 10:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2023 10:03

Cardano neemt voortouw in aarzelende markt, render stijgt bijna 20%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
XRP en Shiba Inu in de lift, maar deze crypto schiet 60% omhoog

Foto: Me dia/Shutterstock

De crypto markt ziet weer een kleine opleving. De meeste cryptovaluta uit de top 100 kleuren voornamelijk rood in mei, maar staan vandaag grotendeels in het groen. Desondanks zijn het, op enkele munten na, geen al te grote percentages. De koersen zit eigenlijk nog steeds vast door de grote onzekerheid op de markt. Desondankt stijgt de totale marktkapitalisatie vandaag met 1,5% naar $1,186 biljoen.

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers klopt weer bij $27.400 aan

Bitcoin (BTC) zag gisterenavond een redelijk herstel vanaf het dieptepunt rond $26.500. Echter loopt de koers wederom tegen weerstand aan rond $27.400, kan bitcoin er nu wel doorheen breken? De angst ligt echter zeer hoog door de onzekere macro-economische toestand waardoor het aantal actieve gebruikers erg laag ligt. Toch staat bitcoin met een prijs van $27.400 vandaag 2% in de plus.

Advertentie

Ethereum klopt weer bij $1.830 aan

Ethereum (ETH) toont al minder kracht dan bitcoin en loopt ook weer tegen dezelfde weerstand aan, maar dan rond de $1.830. Met een prijs van $1,828 staat de ether koers vandaag 1,2% in de plus. De volatiliteit voor BTC en ETH ligt opvallend laag.

Waarom Bitcoin ETF’s in Hongkong niet de gehoopte impact zullen hebben
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Cardano hardste stijger groene crypto top 10

Ripple (XRP) kon gisteren nog hard stijgen, maar het lukt nog niet om opnieuw de $0,45 te breken. Met een prijs van $0,447 staat XRP vandaag slechts 0,3% in de plus. Dogecoin (DOGE) steeg gisteren ook fors, maar valt tegen vanochtend terug naar $0,074 waardoor de koers nog maar 0,5% in de plus staat.

Datzelfde zien we terug bij litecoin (LTC), die vanochtend terug zakt naar $93. Binance coin (BNB) hield gedurende nacht wel stand, maar dipt vanochtend naar $313 en staat daarmee nog 1% in de plus. Ook solana (SOL) staat 1% in de plus en komt momenteel rond $20,9 uit.

Polkadot (DOT) presteert al iets sterker, lijkt wellicht de $5,4 te breken en staat daardoor 2,1% in de plus. Polygon (MATIC) steeg gisterenavond het sterkst, maar zakt tegen vanochtend terug naar $0,878. Toch staat MATIC 2,5% in de plus. Cardano (ADA) is vandaag de sterkste stijger uit de top 10. De ADA koers lijkt support te vinden rond $0,375 en komt vanochtend rond $0,378 uit waarmee de koers 2,7% in de plus staat.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Render hardste stijger crypto top 100

Ook de top 100 kleurt over het algemeen groen. Axie infinity (AXS) is de grote uitzondering doordat de koers gisterenochtend nog keihard steeg. Vandaag corrigeert AXS met 7% omlaag naar $7,2.

Alhoewel de meeste munten uit de top 100 maar net in de plus staan, hebben we een handjevol koers die toch iets sterker stijgen. Zo staan frax share (FXS) en aave (AAVE) zo’n 5% in de plus. Optimism (OP) stijgt met 6%, kava (KAVA) met 7% en synthetix (SNX) en injective (INJ) met bijna 9%.

Maar het is render (RNDR) die vandaag de show steelt op de crypto-markt. De RNDR koers doorbrak gisterenavond de $2 en schoot toen direct door naar de $2,3 en lijkt hier houvast te vinden. Met een prijs van $2,35 staat RNDR vandaag bijna 19% in de plus.

Crypto expert: Bitcoin moet 204% stijgen & Nederlanders krijgen gratis bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie