Timo Bult Timo Bult
18/12/2021 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2021 07:08

Cardano ontwikkelaars boeken voortgang met Hydra schalingsoplossing

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano ontwikkelaars boeken voortgang met Hydra schalingsoplossing

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De volgende grote stap voor Cardano (ADA) is weer een stapje dichterbij gekomen. De ontwikkelaars van Cardano’s Hydra, de schalingsoplossing voor het netwerk, hebben weer wat ontwikkelingen doorgevoerd. Nu is er zelfs een klein beetje optimisme dat het Hydra testnet vroeger komt dan verwacht.

Nederlander verkoopt crypto voor droom Rolex die LUNA overleefde
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hydra breidt Cardano uit

Het Cardano-netwerk komt langzaam op gang met al flink wat smart contracts die op het netwerk gelanceerd werden. Toch is er voor een brede adoptie van Cardano meer nodig. Daarom werken ontwikkelaars hard aan Hydra.

Hydra is een schalingsoplossing die het voor het netwerk mogelijk maakt om snel, veilig en goedkoop transacties te verwerken. Zo legt Input Output Global uit in een eerdere blogpost:

“Hydra is een layer 2-schaalbaarheidsoplossing die aan al deze problemen [het schalen van een persmissionless blockchain, red] probeert te voldoen en gericht is op het maximaliseren van de doorvoer, het minimaliseren van latentie, lage tot geen kosten en het aanzienlijk verminderen van de opslagvereisten.”

Uiteindelijk zal de schaalbaarheid van Cardano toenemen naarmate er meer “Hydra Heads” komen. De ontwikkelaars stellen dat elke Head 1.000 transacties per seconde zou kunnen verwerken.

Advertentie

ADA ontwikkelaars zetten volgende stapje

In een recente GitHub publicatie is te lezen dat de ontwikkelaars update 0.2.0 klaar hebben. Deze versie zal direct met een Cardano node kunnen worden geïntegreerd, een belangrijke stap op weg naar een testnet.

Cardano ontwikkelaar KtorZ meldt op Twitter:

“Steady vorderingen met het Hydra proof-of-concept met nog een pre-release: end-to-end Cardano node integratie (op een privé cluster), het is iets.

Volgende stappen zullen we ons concentreren op on-chain validaties en het dichten van de kloof naar testnet!”

Wanneer Hydra dan eindelijk gelanceerd zal worden is niet helemaal bekend. Men verwacht dat dit ergens laat 2022 zal zijn. Nog een relatief lange weg te gaan dus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie