Kevin Schijven Kevin Schijven
09/06/2022 09:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2022 09:44

Cardano stijgt weer, solana stijgt harder, terra luna classic maakt sprong

Nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Begin deze week begon de volatiliteit op de cryptocurrency markt even flink toe te nemen. Het bleef in de afgelopen 24 uur echter zeer rustig voor bitcoin (BTC) en de meeste altcoins, al zijn een aantal koersen momenteel aan het stijgen en is het mogelijk de stilte voor de storm. De totale marktkapitalisatie van alle crypto bleef in de afgelopen 24 uur rond $1,3 biljoen hangen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijgt met 1%

Ethereum (ETH) zag ook een flinke afname in de volatiliteit in de afgelopen 24 uur. Buiten een dip naar $1.770 bleef de koers over het algemeen net iets onder $1.800 schommelen. Vanochtend breekt ETH daar toch doorheen en stijgt de koers op het moment van schrijven naar $1.820. Daarmee staat ETH vandaag 1% in de plus. Ondertussen komt de zogeheten ‘merge’ steeds dichterbij, deze werd gisterenavond met succes doorgevoerd op het Ropsten testnet.

Advertentie

BNB, SHIB, DOGE terug op dezelfde prijs

Binance coin (BNB) had het afgelopen nacht wat zwaarder en zakte even naar $286, maar herstelt vanochtend naar $292, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Shiba inu (SHIB) dook afgelopen nacht naar $0,0000105 en herstelt momenteel naar $0.00001075 waarmee de koers net 0,2% in de plus staat. Dogecoin (DOGE) schommelt tussen $0,79 en $0,81 en staat 0,3% in de plus.

Goed voor crypto? Apple aangeklaagd door de VS vanwege App Store

TRX en XRP iets in de plus

Tron (TRX) trekt vanochtend iets sterker aan en staat met $0,082 0,7% in de plus. Dat zien we ook bij avalanche (AVAX) die momenteel $24,85 aantikt en dat is 0,9% boven de prijs van 24 uur geleden. Ripple (XRP) komt op $0,404 uit waarmee de koers 0,8% in de plus staat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, ADA, SOL sterker in de plus

Polkadot (DOT) begon afgelopen nacht al iets sterker te stijgen en komt momenteel bij $9,3 aan waarmee koers al 2,3% in de plus staat. Cardano (ADA) steeg gisteren nog flink en dipte minder diep afgelopen nacht. ADA komt momenteel op $0,65 uit waarmee koers 2,9% in de plus staat. Solana (SOL) is op het moment van schrijven een flinke sprong aan het maken. SOL doorbrak $40 en komt momenteel op $40,9 uit en staat daarmee maar liefst 5,5% in de plus.

Positieve signalen: Bitcoin whales halen $2,4 miljard van exchanges

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Ook de rest van de top 100 crypto bleef vrij rustig in de afgelopen 24 uur. De grootste verliezers zijn apecoin (APE), gala (GALA), ecash (XEC), elrond (EGLD) en klaytn (KLAY), maar ze staan alsnog maar zo’n 3% in de min vandaag.

Aan de groene kant staan polygon (MATIC) en kava (KAVA) 3% in de plus. Theta (THETA) staat 5% in het groen, ftx (FTT) 6%, chainlink (LINK) 7%, tezos (XTZ) 8% en helium (HNT) zelfs 10%. De grote winnaar vandaag is opvallend terra luna classic (LUNC), die afgelopen nacht een flinke sprong maakte en zelfs 16% in de plus staat. LUNA 2.0 staat daarentegen 13% in de min.

Bitcoin is ‘prioriteit’ voor BlackRock klanten, andere crypto minder in trek

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie