Kevin Schijven Kevin Schijven
29/08/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2020 14:55

Chainlink (LINK) koopt DECO, een blockchain oracle oplossing voor het behoud van privacy

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chainlink (LINK) koopt DECO, een blockchain oracle oplossing voor het behoud van privacy

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Chainlink (LINK) heeft DECO gekocht, een nieuwe blockchain privacy oracle oplossing, van de Cornell-universiteit. DECO wordt als volgt beschreven op de website van het project:

Een oracle is een service die gegevens levert aan smart contracts of andere systemen. Oracles verkrijgen hun gegevens van vertrouwde websites. Maar zelfs degenen die gegevens correct doorsturen, hebben geen veilige toegang tot de websessiegegevens van gebruikers. Dat komt omdat ze privacy niet kunnen afdwingen.

DECO is een oracle-protocol met behoud van de privacy. Met behulp van cryptografische technieken kunnen gebruikers feiten over hun websessies (TLS) bewijzen aan oracles, terwijl privacygevoelige gegevens worden verborgen.

De website noemt ter voorbeeld op het valideren dat iemand meerderjarig is zonder andere persoonlijke gegevens door hoeven te geven als de geboortedatum. Of het doorgeven dat men een weddenschap heeft gewonnen in een smart contract zonder te onthullen wat deze weddenschap precies is.
Dit gaat met behulp van zero-knowledge protocollen (ZKP) en kan ook toegepast worden op de decentralized finance (DeFi) markt, meldt Chainlink CEO Sergey Nazarov. DECO werd ontwikkeld door studenten van de IC3 faculteit bij de universiteit samen met Ari Juels, professor bij de faculteit, die voortaan het Chainlink team zal versterken.
Het is onbekend voor welk bedrag DECO is verkocht. Het is de tweede acquisitie van een project van Cornell-universiteit door Chainlink. Vorig jaar kocht het bedrijf al ‘Town Crier.’
De prijs van Chainlink steeg in de eerste helft van augustus enorm hard omhoog. De koers steeg vanaf een prijs rond $7.00 eind juli naar een piek rond $19.00 medio augustus. Sindsdien vecht de koers om het support-niveau rond $15.00 te behouden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie