Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Chainlink (LINK) koopt DECO, een blockchain oracle oplossing voor het behoud van privacy

Chainlink (LINK) heeft DECO gekocht, een nieuwe blockchain privacy oracle oplossing, van de Cornell-universiteit. DECO wordt als volgt beschreven op de website van het project:

Een oracle is een service die gegevens levert aan smart contracts of andere systemen. Oracles verkrijgen hun gegevens van vertrouwde websites. Maar zelfs degenen die gegevens correct doorsturen, hebben geen veilige toegang tot de websessiegegevens van gebruikers. Dat komt omdat ze privacy niet kunnen afdwingen.

DECO is een oracle-protocol met behoud van de privacy. Met behulp van cryptografische technieken kunnen gebruikers feiten over hun websessies (TLS) bewijzen aan oracles, terwijl privacygevoelige gegevens worden verborgen.

De website noemt ter voorbeeld op het valideren dat iemand meerderjarig is zonder andere persoonlijke gegevens door hoeven te geven als de geboortedatum. Of het doorgeven dat men een weddenschap heeft gewonnen in een smart contract zonder te onthullen wat deze weddenschap precies is.

- Advertentie -

Dit gaat met behulp van zero-knowledge protocollen (ZKP) en kan ook toegepast worden op de decentralized finance (DeFi) markt, meldt Chainlink CEO Sergey Nazarov. DECO werd ontwikkeld door studenten van de IC3 faculteit bij de universiteit samen met Ari Juels, professor bij de faculteit, die voortaan het Chainlink team zal versterken.

Het is onbekend voor welk bedrag DECO is verkocht. Het is de tweede acquisitie van een project van Cornell-universiteit door Chainlink. Vorig jaar kocht het bedrijf al ‘Town Crier.’

De prijs van Chainlink steeg in de eerste helft van augustus enorm hard omhoog. De koers steeg vanaf een prijs rond $7.00 eind juli naar een piek rond $19.00 medio augustus. Sindsdien vecht de koers om het support-niveau rond $15.00 te behouden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.420,16 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.420,16 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...