Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
26/07/2020 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2020 19:05

'Chainlink (LINK) zal de kern vormen van de toekomstige crypto-revolutie'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Chainlink (LINK) zal de kern vormen van de toekomstige crypto-revolutie'

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Weiss Ratings, een Amerikaans beleggingsanalysebedrijf, zegt in een tweet dat het oracle netwerk Chainlink (LINK) goed gepositioneerd is om gebruik te maken van de groei van smart contracts en decentralized finance (DeFi).

“DeFi-platforms zijn gloeiend heet met bijna $1 miljard aan onderpand. Oracles ondersteunen niet alleen DeFi, maar zo ongeveer alles wat crypto’s van de 2e en 3e generatie doen. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat Chainlink de kern zal vormen van de toekomstige crypto-revolutie.”


Voordat Chainlink bestond konden smart contact platformen alleen data gebruiken dat beschikbaar was op de blockchain. De applicaties waren beperkt omdat data buiten de blockchain niet beschikbaar was zoals marktdata, bankbetalingen of event data.
Chainlink is ontworpen om dit probleem op te lossen door te fungeren als een platform die data uit de wereld samenvoegt met on-chain data. Het oracle netwerk pakt data van buiten de blockchain en voegt dat samen met de on-chain data.
Cryptoanalisten Juan M. Villaverde en Bruce Ng zeggen dat doordat de use case van Chainlink zo uniek is, deze cryptocurrency al veel verder is dan andere crypto’s als we kijken naar de adoptie. Zij benadrukken dat crypto’s die op smart contracts draaien zoals Ethereum (ETH), Tezos, Fantom, Polkadot en Zilliqa afhankelijk zijn van de data die Chainlink biedt.

“Chainlink levert al veilige en betrouwbare prijsfeeds aan DeFi-platforms zoals Synthetix, Compound, Aave en 20 anderen.”

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement