Kevin Schijven Kevin Schijven
06/12/2020 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2020 15:05

Coinbase gaat toch de Spark airdrop van Flare onder XRP houders ondersteunen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Coinbase gaat toch de Spark airdrop van Flare onder XRP houders ondersteunen

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, de aankomende Spark (FLR) token airdrop van Flare Networks niet zou ondersteunen. Flare meldde toen dat het waarschijnlijk al te laat was.
Vandaag kondigt Coinbase aan dat het toch de airdrop gaat ondersteunen. Mensen die op 12 december XRP op een Coinbase wallet hebben, komen dus in aanmerking voor deze tokens. Coinbase meldt dat het van plan is de tokens te verdelen wanneer het Flare netwerk lanceert:


Flare is een nieuw blockchain-netwerk dat smart contract functionaliteiten wil introduceren bij cryptocurrencies die dit nog niet ondersteunen. Het netwerk doet dit met behulp van een Ethereum virtual machine (EVM). Flare bouwt onder ander een brug tussen de blockchains van Flare en XRP met het FXRP protocol zodat XRP gebruikt kan worden in smart contracts.
Flare tokens worden 1:1 verdeeld onder XRP houders. In eerste instantie zullen mensen 15% van de Spark tokens ontvangen, het overige deel wordt verdeeld over de aankomende 24 maanden.
Coinbase was lang stil of ze deze airdrop zouden ondersteunen. Daar waren veel XRP fans niet blij mee, aangezien er maar liefst 3 miljard XRP op de beurs staat.
De koers van XRP schoot gelijk met bijna 10% omhoog toen het bovenstaande nieuws naar buiten kwam. Sindsdien is de koers echter weer omlaag aan het corrigeren en staat op het moment van schrijven rond $0,59. Dat is alsnog een stuk hoger dan de $0,2 waar de prijs jarenlang hing.
XRP houders ontvangen alleen deze Spark tokens als hun XRP in een wallet zit die de airdrop ondersteunt, zoals dus Coinbase. Flare publiceerde onlangs een guide met een lijst welke wallets en exchanges de airdrop ondersteunen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie