Timo Bult Timo Bult
11/04/2021 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2021 11:22

Compound (COMP) het eerste DeFi platform waarin $10 miljard aan crypto vastzit; een belangrijke mijlpaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Compound (COMP) het eerste DeFi platform waarin $10 miljard aan crypto vastzit een belangrijke mijlpaal

De Decentralized Finance (DeFi) markt groeit nog altijd hard door. Gisteren bereikte het gedecentraliseerde leenplatform Compound (COMP) een mooie mijlpaal. Het is namelijk het eerste DeFi-project waaraan maar liefst $10 miljard aan activa toegewezen is. Kortom, de vraag naar Compounds producten zit nog steeds in een stijgende trend!

Compound is een gedecentraliseerd platform waarop gebruikers geld kunnen lenen en uitlenen. In plaats van geld van een bank te lenen kan je via Compound dus geld uit een gedecentraliseerde pot lenen. Je betaalt rente aan geldschieters die geld in deze pot stoppen (lees hier meer over wat DeFi precies is). Het platform is hierdoor een populaire plek om crypto te stallen aangezien je er op die manier rente over kan verdienen.

En die populariteit blijkt onder andere uit de total value locked (TVL), of de hoeveelheid geld die er in het project vastzit. De TVL van Compound bereikte gisteren namelijk de magische grens van $10 miljard. Nooit eerder zat er zoveel aan crypto in een DeFi-platform vastgezet!

Het zijn vooral de leenplatformen die op dit moment DeFi domineren. Aave (AAVE), Maker en Compound maken samen bijna 46% van de totale waarde in DeFi uit. De gedecentraliseerde exchanges, waaronder SushiSwap (SUSHI), Curve Finance (CRV), maken bijna 29% van het totaal uit. De totale waarde dat in DeFi vastzit is volgens DeFi Pulse op het moment van schrijven $51,4 miljard.

De toename van de TVL in DeFi werd natuurlijk vooral aangedreven door de stijgende crypto koersen. Veel cryptocurrencies waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en ripple (XRP) zetten de afgelopen dagen weer aardige stijgingen neer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie