Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2021 07:04

Controversiële internetondernemer Kim Dotcom sluit zich aan bij Bitcoin Cash (BCH), wat is hier de reden van?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Controversiële internetondernemer Kim Dotcom sluit zich aan bij Bitcoin Cash (BCH), wat is hier de reden van

Kim Schmitz, de voormalig CEO van Megaupload en beter bekend als Kim Dotcom of Kimble, heeft zich aangesloten bij het bitcoin cash (BCH) kamp. Dat kondigt de controversiële internetondernemer 10 januari op Twitter aan:

“Ik sluit me hierbij officieel aan bij de poging om van bitcoin cash de leidende oplossing voor elektronisch geld ter wereld te maken. Ik zal helpen het gebruik van BCH te versnellen bij echte en online verkopers en om het aantal gebruikers te vergroten. Ik weet hoe ik dit moet doen. Doe met mij mee.”

Kim Dotcom maakte al in de jaren 90 naamsbekendheid door veel te verdienen aan de beruchte dot-com bubbel, of zeepbel. In 2005 richtte hij Megaupload op waarvoor hij in 2012 in de VS werd veroordeeld. De Fins-Duitser woont inmiddels in Nieuw Zeeland, maar zit nog steeds in de rechtszaak verwikkeld.
Waarom bitcoin cash? Omdat het werkt, zegt Schmitz onder andere:

“Omdat het werkt. Lage kosten, snelle transacties, gebruiksvriendelijk en veilig. Ik keek naar alle crypto’s die ik kon gebruiken voor mijn aanstaande nieuwe innovatie en Bitcoin Cash vinkte alle vakjes aan.”

Hij voegt daaraan toe dat bitcoin (BTC) een geweldig oppotmiddel is, maar dat bitcoin cash geweldig is voor betalingen. Ook meldt Schmitz dat de markt er over een aantal jaar heel anders uit kan zien.

“Tijdens de internetbubbel was MySpace het #1 sociale netwerk, AOL de #1 ISP, Netscape de #1 browser, enz. Het is verkeerd om aan te nemen dat de leidende crypto’s van vandaag nog steeds bovenaan zullen staan over 10 jaar. Het internet als geheel gaf ons meer vrijheid. Net als blockchain en crypto.”

“Bitcoin is een van de vele blockchains. Bitcoin is een van de vele cryptocurrencies. Het is nu nummer 1. Maar minder dan 3% van alle internetgebruikers gebruikt tegenwoordig cryptovaluta’s. Het landschap kan gemakkelijk veranderen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie