Kevin Schijven Kevin Schijven
03/06/2022 09:07 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2022 09:07

Crypto als ethereum, cardano en XRP pogen uitbraak, maar dalen weer

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Rust aan de crypto top: deze kleinere coins stijgen alsnog flink

Foto: Yuri Shebalius/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisteren iets herstellen en ook de meeste altcoins kleuren vandaag groen na de flinke duik eerder deze week. Desondanks bleef rustig in de afgelopen 24 uur en kleuren de meeste cryptocurrencies maar voorzichtig groen. Veel crypto poogden nog een uitbraak afgelopen nacht, maar werden afgewezen en zakken vanochtend helemaal terug. De totale marktkapitalisatie stijgt met minder dan 1% naar $1,31 biljoen.

Ethereum-aanbod op exchanges krimpt enorm, tot opmerkelijk dieptepunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum zakt met 0,7%

Ethereum (ETH) kon deze week niet $2.000 breken en zakte woensdagavond weer even onder $1.800. Sindsdien is ETH blijven schommelen tussen $1.800 en $1.845. ETH dipte gisterenmiddag nog even naar $1.790, maar stuiterde vervolgens direct terug, maar kwam middennacht niet verder dan $1.845. ETH zakte vanochtend naar $1.815 en staat daarmee 0,7% in de min vandaag.

Advertentie

SHIB, BNB, ADA voorzichtig in de plus

De rest van de top 10 grootste altcoins (zonder stablecoins) kleurt wel voorzichtig groen. Shiba inu (SHIB) staat 0,5% in de plus en lijkt vooralsnog boven $0,000011 stand te houden. Ook binance coin (BNB) staat 0,5% in de plus en houdt vooralsnog rond $305 stand. Cardano (ADA) lag de afgelopen 24 uur voornamelijk vlak onder $0,59 en kon vanochtend vroeg niet $0,6 breken. ADA staat 0,8% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SOL, AVAX, DOGE stijgen ietsjes harder

Solana (SOL) dipte gisteren in eerste instantie nog even onder $40 en begon toen te iets te herstellen. Verder dan $41,5 kwam de koers echter niet en SOL zakt vanochtend naar $40,2 waarmee koers 1% in de plus staat. Avalance (AVAX) staat ook 1% in de plus, maar werd vannacht afgewezen op $25 en de $24 ziet er niet heel stabiel uit. Dogecoin (DOGE) schommelt momenteel rondom $0,082 waarmee koers 1,5% in de plus staat.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP, TRX, DOT stijgen het sterkst

Ripple (XRP) testte vannacht 0,41 maar kwam er ook niet doorheen en zakt momenteel terug naar $0,404. Toch staat XRP daarmee alsnog 2% in de plus vandaag. Tron (TRX) kon niet door $0,086 breken en zakt momenteel onder $0,085 maar staat alsnog 2,3% in de plus. Polkadot (DOT) kon gisterenavond flink stijgen en is daarmee de sterkste stijger vandaag onder de grootste crypto. Desondanks kon DOT afgelopen nacht niet door $10 breken, maar lijkt vooralsnog stand te houden op $9,8, waarmee koers 3% in de plus staat.

Coinbase’ Ethereum schalingsnetwerk boekt plots indrukwekkende groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

Ook de rest van de top 100 bleef relatief rustig de afgelopen 24 uur. Quant (QNT) staat 2% in de min, kusama (KSM) en convex finance (CVX) dalen met 2,5% en kava (KAVA) met 4%. Maker (MKR) staat 5% in de min en chain (XCN) 6%. BitDAO (BIT) keldert momenteel hard en staat maar liefst 15% in de min.

Ethereum wil hogere limiet transactiekosten – maar waarom?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

Aan de groene kant vinden we axie infinity (AXS), ecash (XEC), neo (NEO), terra luna classic (LUNC), graph (GRT), monero (XMR), tezos (XTZ), aave (AAVE) en kucoin (KCS) allemaal zo’n 2% in de plus. Decentraland (MANA), theta fuel (TFUEL), stepn (GMT), elrond (EGLD) en waves (WAVES) staan ongeveer 3% in de plus

Stellar (XLM) en bitcoin sv (BSV) stegen met 6% in de afgelopen 24 uur. Iota (MIOTA) staat 7% in de plus en dfinity’s internet computer (ICP) is vandaag de grote winnaar uit de top 100 en staat bijna 11% in het groen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie