Kevin Schijven Kevin Schijven
11/03/2022 10:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2022 10:49

Crypto als ethereum consolideren, maar deze altcoins stijgen hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto koersen blijven bloeden: ETH, XRP, ADA, SHIB dalen flink

Foto: leksiv/Shutterstock

Ondanks alle spanning van gisteren, bleef de cryptocurrency-markt in de afgelopen 24 uur tamelijk rustig. Bitcoin (BTC) leek even te stijgen, maar dipte vervolgens weer en komt ondertussen net iets onder zijn prijs van 24 uur geleden uit. Datzelfde geldt voor de meeste altcoins, maar er zijn er uitzonderingen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto blijft rond $1,83 biljoen hangen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum consolideert rond dezelfde prijs

Ethereum (ETH) piekte woensdag nog rond $2.760, maar viel toen terug naar $2.600. Ether hield gisterenochtend in eerste instantie hier stand en begon ’s avonds iets te stijgen. Verder dan $2.620 kwam ether echter niet en afgelopen nacht maakte de koers samen met bitcoin een flinke dip. Ether zakte helemaal naar $2.540, maar maakte toen een rebound en herstelt vanochtend naar $2.600. Daarmee komt de koers op dezelfde prijs als 24 uur geleden uit.

Advertentie

DOT, AVAX, XRP iets in de plus

Polkadot (DOT) maakte afgelopen nacht niet dezelfde dip en staat door de stijging van vanochtend juist het verst in de plus. DOT stijgt met 4,2% en stoeit momenteel met $17,8. Avalanche (AVAX) schommelde vanochtend wat instabieler omhoog maar staat alsnog 2,4% in de plus en komt op $75 uit. Ook ripple (XRP) schommelt iets omhoog, staat 1% in de plus en komt op $0,74 uit.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNA en DOGE houden stand

Terra (LUNA), die eergisteren een nieuwe all-time high vestigde van $104, kwam daar gisterenavond weer zeer in de buurt van. De rest van de avond en nacht zakte LUNA weer iets omlaag en de prijs komt momenteel op $97,5 uit, zo’n 0,2% onder de prijs van 24 uur geleden. Ook dogecoin (DOGE) staat 0,2% in de min en komt op $0,1167 uit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ADA, SOL, BNB, SHIB iets in de min

Cardano (ADA) maakte afgelopen nacht nog een flinke dip, maar herstelt vanochtend naar $0,8 waarmee de koers 0,6% in de min staat. Solana (SOL) dipte iets minder diep, maar herstelt ook iets minder sterk. SOL staat 0,9% in de min en komt op $82 uit. Binance coin (BNB) zakte gisterenmiddag al fors, maar herstelt vanochtend iets. BNB staat 1,1% in de min en komt op $373 uit. Shiba inu (SHIB) verliest het meest onder de grootste crypto en zakt met 2,2% naar $0,0000224.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste dalers en stijgers

Alhoewel de meeste koersen nauwelijks stijgen of dalen, zitten er een paar flinke uitschieters tussen, zowel aan de rode als aan de groene kant. Zo staan fantom (FTM), frax share (FXS), anchor protocol (ANC) en celo (CELO) zo’n 4% in de min. Waves (WAVES) daalt met 6%, synthetix (SNX) met 7% en arweave (AR) met 9%. De grootste daler vandaag in de top 100 is humans.ai (HEART) die met 11% naar $0,08 zakt.

Aan de groene kant vinden we dash (DASH), die met 5% stijgt, theta fuel (TFUEL) met 6,5% en elrond (EGLD) met 7%. Zcash (ZEC) staat 10% in de plus, thorchain (RUNE) maar liefst 17% en kadena (KDA) zelfs 25,5%. De hardste stijger vandaag is stacks (STX). De STX koers maakte een enorme sprong gisterenavond, maar corrigeerde gelijk iets omlaag. Toch staat STX alsnog 32% in de plus en komt momenteel op $1,41 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie