Kevin Schijven Kevin Schijven
11/03/2022 09:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2022 09:54

Bitcoin koers blijft consolideren terwijl accumulatie voortzet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) viel gisterenochtend terug naar $39.300 en hield daar in eerste instantie goed stand. Er was hoop dat de koers vanaf dat punt wellicht een rebound zou kunnen maken, maar er waren ook grote zorgen over de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers alsmede over het beleid van de Europese Centrale Bank.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin blijft consolideren

Kort nadat de consumer price index (CPI) werd gepubliceerd en ECB president Christine Lagarde haar speech hield, leek de bitcoin koers even te reageren. Bitcoin maakte een sprong naar $39.700, maar het bleek snel om een fake out te gaan. Bitcoin zakte toen onmiddellijk terug en dipte zelfs even naar $38.900.

Dat patroon speelde vervolgens nogmaals af; bitcoin piekte weer naar $39.700 en corrigeerde onmiddellijk terug naar $39.000. Gedurende avond begon bitcoin weer gestaag te stijgen, maar de koers werd toen rond $39.650 afgewezen.

Bitcoin hield vervolgens eerst nog stand boven $39.300, maar de koers verloor enkele uren later grip en kelderde afgelopen nacht weer in een rap tempo. Bitcoin vond uiteindelijk steun rond $38.400 en kon vanochtend weer enigszins herstellen. Hoger dan $39.225 kwam bitcoin echter niet en op het moment van schrijven zakt de prijs naar $39.100 op Binance en €35.500 op Bitvavo.

Advertentie

Ogen gericht op volgende FOMC meeting

Dat bitcoin nauwelijks reageert op beide ontwikkelingen, toont wellicht aan dat een groot deel van de angst al de afgelopen tijd werd ingeprijsd. De hoge inflatiecijfers werden al verwacht, en het beleid van de ECB om de inflatie af te remmen is vooralsnog mild vanwege de oorlog in Oekraïne. Alle ogen in de markt zijn nu gericht op de Federal Reserve, die volgende week wellicht ook een dergelijk gematigd beleid aankondigt. De vraag is echter hoe lang deze instellingen dit nog kunnen blijven uitstellen.

Bitcoin ETFs boeken recordhandel in maart, maar starten april zwak
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin accumulatie zet door

Het feit dat bitcoin ondanks alle angst en onzekerheid nog vrij sterk standhoudt, kan als een goed teken worden gezien. Investeerders houden hun BTC stevig vast en blijven zelfs steeds meer accumuleren. Desondanks is nog altijd een gebrek aan nieuwe vraag en blijven veel investeerders onzeker aan de zijlijn staan.

Vooralsnog neemt de macro het voortouw en moeten wellicht de traditionele financiele markten wat rust vinden voordat bitcoin zijn kans weer krijgt. Vooralsnog consolideert bitcoin in een steeds krapper bereik waar de koers steeds lower highs maar ook higher lows maakt, oftewel een zogenaamde symmetrische driehoek. Dat betekent dat bitcoin op een gegeven moment zal uitbreken en dat kan ook omlaag zijn. Het liefst zien we dat de $42.000 omslaat van weerstand naar support en bitcoin vervolgens door $46.000 breekt om van een bullish trendommekeer te spreken. Dat is op dit moment echter zeer onzeker en we moeten het aankomende weekend weer rekening houden met meer mogelijke fake outs door het lage volume.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie