Kevin Schijven Kevin Schijven
12/06/2022 11:00 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 11:00

Crypto blijft bloeden: ethereum, cardano, dogecoin en meer dalen weer hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt krijgt forse klap, dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: kkssr/Shutterstock

Na de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers, kleurden aandelenmarkten diep rood en veel cryptocurrencies nog dieper rood. Bitcoin (BTC) hield in eerste instantie sterker stand, maar ving afgelopen nacht weer een klap. De meeste altcoins vangen al twee dagen op rij nog zwaardere klappen. Veel koersen zakken naar hun laagste punt in 16 maanden of meer en de angst zit er weer goed in. De totale marktkapitalisatie van crypto duikt ook voor het eerst in 16 maanden weer onder $1,2 biljoen en daalde in de afgelopen 24 uur met 7% naar $1,15 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum zakte 18,5% deze week

Ethereum (ETH) probeerde begin deze week nog $1.900 te heroveren, maar dat lukte niet. Desondanks hield de koers nog rond $1.800 stand, tot de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) op vrijdag dan. ETH daalde in eerste instantie naar $1.680 en lag daarmee al onder de low van afgelopen zomer. Gisterenochtend begon ETH verder te dalen en kwam toen al onder $1.600 uit, maar vond nog even support rond $1.540.

Afgelopen nacht zakte ETH nog dieper en kwam toen op $1.460 uit en dipte zelfs even naar $1.430. Op het moment van schrijven komt ETH op $1.470 weer uit en staat daarmee 8,5% in de min vandaag en zelfs 18,5% deze week. De ETH koers ligt momenteel op de laagste prijs in 15 maanden en dipte zelfs even onder de top uit begin 2018!

Advertentie

TRX, XRP, BNB ook diep in het rood

Onder de grootste crypto, hield tron (TRX) het best vandaag en deze week stand. TRX zakt alsnog met 5% vandaag, en komt momenteel op $0,076 uit. Desondanks is dat ‘slechts’ een daling van 5,5% deze week. Ripple (XRP) staat daarentegen al 9,1% in de min vandaag en zelfs 11,1% deze week. XRP komt momenteel op $0,348 uit. Binance coin (BNB) staat maar liefst 10% in het rood vandaag en 14,9% deze week. BNB zakt naar $257.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SOL, DOT, DOGE, SHIB, ADA zakken nog harder

Solana (SOL) komt vanochtend op $32,5 uit en staat zelfs 11,5% in de min vandaag en inmmidels 16% in de min deze week. Polkadot (DOT) daalt al 12,3% vandaag en komt momenteel op $7,6 uit. Dat is een daling van 19,3% deze week. Dogecoin zakt met 12,6% in de afgelopen 24 uur naar $0,066, een daling van 19,5% deze week. Shiba inu (SHIB) zakt met 13,2% naar $0,00000875 en staat daarmee ook 19,5% in de min deze week. Cardano (ADA) zakt zelfs met 12% vandaag, maar staat ‘slechts’ 9% in de min deze week. Dat komt omdat ADA begin deze week nog even flink steeg.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

AVAX daalt het hardst

Avalanche (AVAX) is echter de grootste verliezer vandaag en deze week onder de grootste crypto. AVAX zakt in de afgelopen 24 uur met 17,3% naar $18,5 en dat is een daling van 24,6% deze week.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers vandaag

Ook de rest van de top 100 ziet er somber uit. Graph (GRT), waves (WAVES), tezos (XTZ), near (NEAR), gala (GALA), zilliqa (ZIL), sandbox (SAND), arweave (AR), axie infinity (AXS) en theta (THETA) staan allemaal zo’n 15% in de min vandaag. Flow (FLOW) en chainlink (LINK) staan al 17% in de min. Fantom (FTM), stepn (GMT) en helium (HNT) dalen zelfs met 19% en apecoin (APE) is vandaag de grootste verliezer en staat 22% in de min.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers deze week

Daarnaast staan stacks (STX), maker (MKR), bitcoin cash (BCH), decentraland (MANA) en cronos (CRO) al 20% in de min deze week. Voor arweave (AR), thorchain (RUNE), gala (GALA) en hedera (HBAR) is dat 21%. Ethereum classic (ETC), litecoin (LTC), cosmos (ATOM) en filecoin (FIL) staan al 22% in het rood deze week. Quant (QNT) en chiliz (CHZ) daalden met 23% deze week en kusama (KSM), sandbox (SAND), zilliqa (ZIL) en internet computer (ICP) met 24%.

Celo (CELO) staat 25% in de min deze week, axie infinity (AXS) 26%, klaytn (KLAY) 27% en near (NEAR) en stepn (GMT) 28%. Graph (GRT) daalde 30%, fantom (FTM) 31%, apecoin (APE) en aave (AAVE) 32%. Waves (WAVES) staat maar liefst 36% in de min deze week en elrond (EGLD) is de grootste verliezer en daalde met 38% afgelopen week.

Toch zijn er wederom uitzonderingen. Zo staat okb (OKB) vandaag 7% in de plus en leo (LEO) en osmosis (OSMO) staan deze week 10% in de plus.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie