Kevin Schijven Kevin Schijven
12/06/2022 09:54 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 09:54

Bitcoin zakt nog dieper, FOMC kan deze week voor meer angst en druk zorgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin cae a su nivel más bajo y alcanza los $24.000, ¿qué sigue?

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) daalde afgelopen nacht, een dag na de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), nog dieper. De Amerikaanse inflatie komt op 8,6% uit, het hoogst in meer dan 40 jaar, en dat zorgt voor veel angst en onzekerheid op de financiële markten. Bitcoin kreeg afgelopen nacht weer een klap te verduren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt 8% deze week

De bitcoin koers begon deze week eerst nog met een aardige stijging. Echter lukte bitcoin het toen niet om door $31.500 te breken en zakte weer snel onder $30.000. Vervolgens maakte bitcoin een flinke bounce en schoot weer terug naar die $31.500, maar kon daar wederom niet doorheen breken.

Vervolgens vond bitcoin support rond $30.500, maar heel stabiel was het al niet en tegen vrijdagmiddag zakte de koers langzamerhand richting $30.000. Toen kwamen de Amerikaanse inflatiecijfers naar buiten en aandelenmarkten begonnen diep rood te kleuren.

Bitcoin hield ten opzichte van aandelen, en van de meeste altcoins, nog redelijk goed stand. Toch zakte BTC koers gelijk naar $29.000 en daar bleef het niet bij. Bitcoin daalde gisterenmiddag nog dieper en vond toen steun rond $28.500, maar zakte daar afgelopen nacht ook doorheen.

Bitcoin kwam vanochtend vroeg bij $27.500 aan met een dip naar $27.250. De BTC prijs komt momenteel op $27.550 uit op Binance en €26.200 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers 6% in de min vandaag en 8% deze week.

Advertentie

Bitcoin zakt onder bereik, hoeveel dieper kan koers nog gaan?

Dat betekent dat bitcoin nu toch onder het bereik uitkomt waar de koers sinds medio mei in vastzat. Daarmee lijkt de kans zeer groot dat we ook de recente lows rond $27.000 opnieuw zullen opzoeken. De koers dipte kort na de Terra (LUNA) crash naar een gemiddelde prijs van $26.600, maar op sommige exchanges kwam bitcoin toen zelfs even onder $25.000 uit.

Bitcoin sloot onlangs 9 weken op rij in rood af, maar kon deze trend afgelopen week eindelijk breken. Echter ziet het er sterk naar uit dat de koers vandaag wederom in het rood sluit. Om dit te voorkomen zou bitcoin plotseling vandaag nog zeer hard moeten stijgen, maar die kans lijkt momenteel erg klein.

Desondanks zien we mogelijk in de komende weken een stuiter naar het gebied rondom $34.000-$35.000 voordat bitcoin nog dieper daalt. Steeds meer analisten en marktparticipanten vrezen inmiddels voor een test van de 200-weken moving average, rond $22.300. Dat betekent dat dit langzamerhand een self-fulfilling prophecy wordt. Daar zou nog een wick richting $18.000-$20.000 aangeplakt kunnen zitten.

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zorgt FOMC voor nog meer angst volgende week?

Doordat de inflatie zo hoog uitpakt, is de kans groot dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, aankomende week de rentetarieven verder zal verhogen. De kans is groot dat de Fed voor de tweede keer dit jaar de rentes met 0,5 procentpunt zal verhogen. Dat wordt dan de eerste keer dat de Fed dit in een jaar doet sinds 1994. Sommige economen vrezen zelfs voor een verhoging van 0,75 en de kans is groot dat dit nog de hele zomer zo doorzet. Dat kan de verkoopdruk op meer riskante assets, en dus ook bitcoin, verder verhogen. De volgende meeting van de Federal Open Committee (FOMC) vindt op 14 en 15 juni plaat.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1535840781075980289

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Sommige bitcoin investeerders kopen al de dip

Toch zien sommige investeerders deze periode van extreme angst juist een moment om alvast in te kopen. Perioden van extreme angst vormen meestal rond de bodem en deze investeerders hopen er vroeg bij te zijn. Precies mikken op het allerlaagste dieptepunt lukt meestal toch niet. Desondanks kan het nog even duren voordat we een echte trendommekeer krijgen te zien.

https://twitter.com/mskvsk/status/1535727023812800513

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie