Kevin Schijven Kevin Schijven
12/05/2022 09:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2022 09:25

Crypto bloedmarkt zet door: ETH zakt 20%, ADA en SHIB 30%, LUNA 99%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: Bitcoin dipt weer onder $26.000, deze crypto stijgt 20%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Het was gisteren al een behoorlijk bloedbad op de cryptocurrency markt, maar blijkbaar was dat nog niet het ergste. De crypto koersen maken weer een flinke duik vandaag en de altcoins dalen ditmaal een stuk harder dan bitcoin (BTC). Het is vandaag een van de diepst roodkleurende markten in lange tijd en de totale marktkapitalisatie van alle crypto zakt met 14% naar $1,23 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum zakt met 20%

Ethereum (ETH) leek gisterenochtend nog even naar $2.400 te herstellen, maar dook toen samen met bitcoin na publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex weer mee. Ether kelderde helemaal naar $1.775 vandaag, zelfs onder de dip van afgelopen zomer. Toch maakte ETH daarna een kleine stuiter terug naar $1.900, maar staat daarmee alsnog een hevige 20% in de min vandaag.

Advertentie

TRON houdt iets beter stand

Het lijstje van top 10 grootste altcoins (zonder stablecoins) komt er vandaag voor het eerst in maanden iets anders uit te zien. Tron (TRX) valt weer terug in dit lijstje en bleef het best stand de afgelopen 24 uur. Toch staat de TRX koers 6% in de min en komt nu op $0,7 uit.

Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF's op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk

BNB, XRP, DOT, DOGE, AVAX kelderen flink

Binance coin (BNB) maakt een kleine stuiter terug richting $250, maar staat daarmee alsnog 19% in de min vandaag. Ripple (XRP) daalt al met 27% naar $0,37. Polkadot (DOT) staat 25% in de min en stoeit momenteel met $8. Dogecoin (DOGE) staat 28% in de min en komt op $0,076 uit. Avalanche (AVAX) staat 26,5% in de min en stoeit met $28.

SOL, ADA, SHIB dalen meer dan 30%

Solana (SOL) staat maar liefst 31% in de min en komt op $43,8 uit. Cardano (ADA) staat al 32% in het rood en zakt naar $0,44. Shiba inu (SHIB) staat zelfs 31% in de min en zakt naar $0.00001 waarmee het nu een kleine marktkapitalisatie dan tron heeft.

Crypto top 100 hardste dalers

Ook aave (AAVE), waves (WAVES), neo (NEO), enjin (ENJ), dash (DASH), pancakeswap (CAKE), en near (NEAR) staan allemaal zo’n 30% in de min vandaag. Voor internet computer (ICP), decentraland (MANA) en thorchain (RUNE) is dat 31%. Arweave (AR), zilliqa (ZIL) en polygon (MATIC) dalen met ongeveer 32%. Theta fuel (TFUEL) en convex finance (CVX) staan 37% in de min. Stepn (GMT) daalt met 38%, graph (GRT) met 41% en fantom (FTM) met 43%. eCash staat maar liefst 48% in de min.

LUNA keldert met 99%

Terra (LUNA) keldert vanochtend naar $0,07 en staat inmiddels 98,6% in de min vandaag en zelfs 99,9% deze week. LUNA blijft de hardste daler en staat hiermee op het punt om zelfs uit de top 100 grootste crypto te vallen terwijl deze vorige week nog op de vijfde positie stond.

 

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie